Binance grootste met 1,6 miljard dollar aan 24-uurs cryptohandel, Binfinex grootste ‘bitcoin’-beurs

Binance is in korte tijd uitgegroeid tot de meest populaire ruilbeurs. Het afgelopen 24 uur is er ca. 1,6 miljard dollar verhandeld. Op nummer twee en drie staan OKEx en Huobi. Dat blijkt uit cijfers van marktvorser Coinmarketcap.

Binance

Vandaag werd bekend dat het verhuist naar Malta, waar het met open armen wordt ontvangen. Het Japanse Financial Services Agency (FSA) heeft Binance gewaarschuwd dat het opereert zonder vergunning en dat niet elke klant zijn gegevens volledig heeft geregistreerd. In Japan is de controle van ruilbeurzen opgevoerd na de hack van miljoenen NEM-aandelen van de beurs Coincheck.

bitcoin meester

Grootste ruilbeurs

Afgelopen etmaal is er voor 350 miljoen dollar aan bitcoin verhandeld op Binance, gevolgd door 124 miljoen dollar in ICON (ICX), de Zuid-Koreaanse cryptomunt die sinds woensdagochtend een flinke stijging doormaakte. Binance is daarmee niet de beurs waar de grootste hoeveelheid BTC-waarde van eigenaar wisselde. Dat gebeurt nog steeds bij Bitfinex, met 392 miljoen dollar. Bithumb staat hoog vanwege een hoog volume aan EOS, inmiddels opgeschoven naar de zesde plek binnen de top 10 grootste cryptomunten.

Top 10 ruilbeurzen naar handelsvolume

De top 10 van de ruilbeurzen naar handelsvolume (op basis van de afgelopen 24-uurshandel):

  1. Binance (1,6 miljard dollar)
  2. OKEx (1,03 miljard dollar)
  3. Huobi (959 miljoen dollar)
  4. Bitfinex (774 miljoen dollar)
  5. Bithumb (684 miljoen dollar)
  6. Upbit (626 miljoen dollar)
  7. Kraken (282 miljoen dollar)
  8. GDAX (268 miljoen dollar)
  9. Bit-Z (204 miljoen dollar)
  10. bitFlyer (192 miljoen dollar)

Opvallend dus dat oudgediende Bitstamp (190 miljoen dollar), Bittrex (161 miljoen dollar) en HitBTC (153 miljoen dollar) buiten de top tien vallen.

Bron: Coinmarketcap

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!