Miljardair Peter Thiel voor de lange termijn bijzonder positief over bitcoin

Terwijl Google met een eigen blockchain project komt en Twitter CEO Jack Dorsey gelooft dat bitcoin binnen tien jaar de manier van betalen wordt, is ook Peter Thiel bijzonder optimistisch over cryptovaluta’s.

Peter Thiel

Wie is Thiel ook alweer? Hij was samen met Max Levchin en Elon Musk mede-oprichter van PayPal en de eerste investeerder in Facebook. Ook is hij oprichter van hedgefonds Clarium Capital Management en Palantir Technologies, leverancier van software voor zowel de CIA als de financiële sector.

Adviseur Donald Trump

Naast investeerder geldt hij ook als een van de voornaamste publieke intellectuelen van Silicon Valley. In de verkiezingsstrijd om het Amerikaanse presidentschap steunde hij zowel campagnes van Ron Paul als Donald Trump, voor wie hij nu ook als adviseur werkzaam is.

Blake Masters, die samen met Peter Thiel het boek Zero to One schreef, directeur is bij Thiel Capital en president van de Thiel Foundation, tweette dit al in 2011:

The Economic Club of New York

Afgelopen week gaf Peter Thiel bij de “The Economic Club of New York” nogmaals aan dat hij zeker brood ziet in de bitcoin. Aangaande allerlei blockchaintoepassingen heeft hij zijn twijfels. Eigenlijk precies het tegenovergestelde wat er mainstream gepromoot wordt: de blockchain is geweldig!

Thiel ziet enkel blockchain niet per se als de innovatieve disruptieve kracht. Over bitcoin daarentegen is hij bijzonder positief. Bekijk het onderstaande zeven minuten durende filmpje waarin Thiel uitlegt waarom, of de gehele presentatie / het interview daaronder.

Foto: Flickr / JD Lasica

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!