Google verbiedt cryptomining extensies voor Chrome

Google laat geen browserextensies meer toe in de Chrome Web Store waarmee je cryptocurrency’s kunt minen. Het bedrijf kondigt aan dat er vanaf juli actief opgetreden gaat worden tegen extensies die het minen faciliteren. Deze applicaties worden verwijderd uit de digitale winkel van Google. Andere toepassingen op het gebied van crypto en blockchains worden niet geweerd, deze kun je dus nog gewoon gebruiken in de webbrowser.

Misbruik van extensies

Google heeft in eerste instantie geen problemen met de in-browser miners die gebruikt worden door websites om bijvoorbeeld extra inkomsten te generen. Er zijn echter steeds meer gevallen bekend van misbruik van deze techniek. De extensies in kwestie kunnen ingezet worden om jouw computerkracht te gebruiken om cryptomunten te verdienen. Dat is als eindgebruiker geen probleem zolang je daar zelf expliciet toestemming voor geeft, maar voor kwaadwillende is het relatief gemakkelijk om dit te doen jouw goedkeuring. Om misbruik te voorkomen gaat Google dus over op een totaal verbod op extensies die dit faciliteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veiligheid?

James Wagner, extensie platform productmanager van Google, geeft tegenover Wired aan dat het bedrijf het belangrijk vindt om het ecosysteem van het platform veilig te houden. Wagner: “Daarom hebben wij in eerste instantie niet voor een verbod gekozen, maar nu blijkt dat het grootste gedeelte van de mining extensies kwaadaardig zijn of niet voldoen aan onze eisen.’’ Door de toenemende gevallen van misbruik gaat het bedrijf dus over op een algeheel verbod.

Cryptoverbod

Eerder besloot Google al een verbod in te voeren op crypto-advertenties binnen hun eigen advertentieprogramma. De voornaamste reden van het miljardenbedrijf was naar eigen zeggen de grote hoeveelheid scams die gebruikt maakte van de optie om te adverteren. Zo waren er bijvoorbeeld nep cryptobeurzen die in de zoekresultaten omhoog kwamen waardoor mensen hun inloggegevens invulde bij verkeerde websites.

Foto: Wikipedia

Bron: Wired

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Googlemining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...