@Bitcoin in de ban op Twitter

Het Twitteraccount met de naam ‘Bitcoin’ is afgelopen weekend geblokkeerd. Op 8 april besloot iemand bij Twitter het account op non-actief te stellen.

De blokkade van het account komt waarschijnlijk voort uit een groot aantal klachten van twitteraars.  De tweets van @Bitcoin waren de laatste maanden vooral gericht op een andere cryptomunt genaamd Bitcoin Cash. De persoon achter het account probeerde op slinkse wijze mensen te verwarren met tweets over ”the real Bitcoin”, waarmee Bitcoin Cash werd bedoeld.

Roger Ver

Het uithangbord van Bitcoin Cash, Roger Ver, is vanzelfsprekend niet blij met de beslissing van Twitter.

‘Free speech’ is natuurlijk iets anders dan jezelf voor mogen doen als iets wat je helemaal niet bent. Jameson Lopp, een populaire crypto Twitteraar, legt dat in een reactie mooi uit.

Leedvermaak

Charlie Lee, de maker van Litecoin, was één van de eerste die ontdekte dat het Twitteraccount geblokkeerd werd. Hij kon, net als vele andere prominente leden van de cryptocommunity, zijn leedvermaak niet helemaal verbergen. Hieronder een kleine greep uit de Tweets:

@Bitcoin weer beschikbaar

De naam ‘Bitcoin’ is op Twitter weer in gebruik genomen. Het account lijkt compleet gereset te zijn. Er is dus iemand geweest die op het moment van verwijderen direct de naam ‘Bitcoin’ heeft geregistreerd.

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!