Column Pim Piepers: Bericht aan alle hodlers

Dit is voor de mensen die hebben geïnvesteerd in bitcoin en denken dat alles verloren is. Je bent juist verloren als je dat denkt. Verkopen is verliezen, inkakken is bijpakken.

Je hebt het allemaal gehoord, hodling is arrogant of voor blinden. En o wee, stel dat u verlies leidt. De ‘powers that be’ vind het maar wat van belang dat ze u ‘beschermen’ tegen crypto, terwijl zij het grote gevaar zijn.
Het is stom. Hodling (vast houden) is dat niet. Zeker niet als je elkaar gewoon blijft door betalen met crypto.

DE DIEF WAARSCHUWT ZIJN SLACHTOFFER

Als jij bankiert of in de derivatenmarkt zit en jij het gevoel hebt dat je ons hebt ‘gewaarschuwd’, dan snap je het nog steeds niet en als je denkt dat bitcoin geen waarde heeft of niet zo behandeld mag worden: Hou op.

Het maakt ons niet uit wat jij denkt. Jij bent het probleem. Hodlers zijn niet dagenlang, weken of maanden aan het hodlen. We zijn er voor de langere termijn mee bezig. Omdat we weten dat het echte probleem de eindeloze schuldencrisis is die jouw bazen ons hebben opgelegd.

Er is letterlijk niets wat je kunt doen of zeggen waardoor ik crypto niet meer ga gebruiken. Er is ook niets dat je kunt zeggen of doen waardoor ik je ga haten. En er is ook veel meer aan de hand dan bitcoin alleen.

Door de hele tijd bitcoin aan te vallen, ben je echt heel dom bezig. En waarom moeite doen? Als je er niet in geïnteresseerd bent, bemoei je dan gewoon met je eigen zaken.

Denk je nog steeds dat het allemaal onzin is? Dan weet je niet waar je het over hebt of je bent bang. Waarom zou je anders mensen gaan ‘waarschuwen’? Omdat je een ridder bent in een glanzend harnas die de onschuldigen wil beschermen?

Ik geloof dat niet.

Geloof dit: Wij (beleggers, hodlers, investeerders) hoeven niet begrepen te worden en wij hoeven nergens voor behoed te worden. Dat kunnen wij prima zelf, dat is dus juist het hele idee: zelf je eigen bank kunnen spelen. Waarom willen we dat zo graag? Omdat we schreeuwende behoefte hebben aan geautomatiseerd vertrouwen. Bij transacties, maar ook bij overeenkomsten. We zijn ook he-le-maal klaar met grote techreuzen die menen dat ze over onze ruggen maar bakken met geld kunnen blijven verdienen. Je ziet: zelfs Facebook kan miljarden schade leiden. Het is niet ondenkbaar dat ze verdwijnen.

Rules without rulers.

Crypto is er alleen voor mensen die echt iets willen veranderen, niet voor mensen die vast willen houden aan het oude. Dinosaurussen zijn uitgestorven omdat ze zich niet konden aanpassen. Zo is het ook met de financiële wereld. In mijn jonge leven heb ik al tal van babyboomers gesproken (de grootste groep Nederlanders en gemiddeld de rijkste, nog wel, in Euro’s) die glashard beweren dat zij de financiële revolutie niet meer mee zullen maken.

NIEUWSFLASH: we zitten er midden in.

Ik zou hier bijna u gaan waarschuwen, u die vertrouwt op het fiat systeem, die denkt dat het pensioen wel snor zit, die denkt dat de grote boevenbende waarvan niet mag gezegd worden dat die bestaat (bestaat wel, lekker puh) wel klaar is met stelen.

Daar zit het hem in: voor de pensionado zit dadelijk het venijn in de staart, voor wie dat nog niet het geval is… Denk je lekker te kunnen gaan genieten van je wel verdiende pensioen…
Maar ik waarschuw niemand. Men kan het maar beter voor zichzelf uit zoeken.

Lees eerdere columns van Pim Piepers

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!