Column Pim Piepers: censuur helemaal niet middeleeuws; datalekkende Silicon Valley-reuzen willen crypto-economie aan banden leggen

Facebook ligt onder vuur, want het misbruikt onze data en maakt hier vulgaire winsten over zonder deze met ons de te delen. Kapitalistisch grondbeginsel? Wellicht. We kunnen niet ontkennen dat Facebook zijn tijd ver vooruit was, want voordat wij makke lammeren eindelijk zelf konden nadenken over onze digitale eigendommen was alles natuurlijk al lang dicht getimmerd.

Voor mij is het een logisch gevolg van een steeds plattere wereld waarbij de mensen steeds meer het heft in eigen handen nemen. Internet is niet alleen de evolutie van technologie, het is ook evolutie van de mensheid. En het bewustzijn wat daar bij hoort. We snappen nu dat privacy ook een eigendom is, van ons zelf, en dat we dit te makkelijk hebben weg gegeven.

BAM. Cryptografie. Roet. Eten.

Had je anders ooit eerder gehoord van twee factor authenticatie? Het zal nog wel even door etteren, deze wond. Facebook doet ook mee met de cryptoban en staat hier niet alleen in. Google verbant het min of meer –maar werkt wel aan zijn eigen blockchain project. LinkedIn heeft sinds januari 2018 een verandering in het algoritme door gevoerd die door mij en andere mensen in de cryptowereld niet onopgemerkt is gebleven. Twitter is er ook niet blij mee. Het zal ze echter duur komen te staan.

De handelsoorlog die gevoerd wordt door Trump en de Chinezen wordt (dadelijk?) ook gevoerd door de eindgebruiker van technologie versus de technocraten.

Intel, toch niet de minste, kondigt bijvoorbeeld aan dat ze een geheel nieuwe chip gaan ontwikkelen voor het delven van bitcoin. Een heuse mining-chip in de maak door een tech reus!

Toevallig kondigt Apple een paar dagen later aan dat ze gaan stoppen met datzelfde Intel en zelf chips gaan maken. Nee, joh, niets aan het handje.

Een hele Bull Shit

Het jammere is echter dat veel mensen die niet weten hoe ze met crypto om kunnen gaan, ook niet het goede, betrouwbare nieuws mee krijgen.

Want wat criminelen met cryptomunten flikken, flikken ze ook met ‘gewoon’ geld. Veel groter zelfs. Weet je nog, bitcoin was voornamelijk crimineel geld. Maar op 85% van de US dollar biljetten bevinden zich sporen van cocaïne. En dan hebben we het maar niet over de verwoede pogingen blockchain los te koppelen van bitcoin…

Wie is eigendom van wie?

Wat is er eigenlijk aan de hand? Het gaat om de internetvrijheid van de mensen thuis die nu eindelijk binnen handbereik ligt. Google, Facebook en ook Twitter (nog niet officieel) verbannen crypto omdat het voor hen niet interessant is dat de gebruiker geld verdient aan hun eigen content. Ook LinkedIn laat bij crypto een terugval van meer dan 80% aan bereik zien. Liever minder vrijheden voor de gebruikers natuurlijk.

Dit gaat nog heel interessant worden. Maak je borst(en) maar nat, bak popcorn erbij en smullen maar. Facebook is nu slechts als eerste aan de beurt, het zou mij niets verbazen als er na #deletefacebook nog een hele reeks andere #delete[….] acties gaan komen!

Oh nee wacht! Dit is natuurlijk allemaal fantasie! Zo ver zouden ze toch nooit gaan…?

Meer columns van Pim Piepers?

Over Pim Piepers

Pim Piepers, vader van Noah en Mikki, partner van Linda, is een zelfstandige ondernemer die vanuit zijn vakgebied online, content, foto, video en ict in de cryptomunten gerold is. Hij is een beetje een conservatief: er is bitcoin, en tot nu toe is er nog geen duidelijke opvolger.

Pitbull Content, zo heet het content bureau van Pim Piepers, en sinds kort mag hij ook rond bazuinen dat hij eigenaar is van het kersverse CryptoCursus.com.

Cryptocursus.com

CryptoCursus.com heeft zich ten doel gesteld mensen te voorzien van helderheid en duidelijkheid in een tijd van chaos waar iedereen zo’n beetje het woordje ‘blockchain’ voor of na zijn productnaam zet waardoor men door de alom bekende bomen het bos weer eens niet ziet. Dit alles ondersteund door de Ledger Nano S, een populaire hardware wallet waarop we onze cryptomunten kunnen op slaan.

Pim heeft een uitgesproken mening die soms de confrontatie niet uit de weg gaat. Pim is een geharnaste idealist en ziet in bitcoin de vrijheid die de mensheid ontnomen is door een mega groot financieel conglomeraat wat door middel van een anti-democratisch schulden systeem de halve wereld in de tang houdt.

Sinds kort mag hij aanschuiven bij de CryptoTrader.nl Weekly Recap waarbij hij samen met een aantal anderen het bijzondere cryptoland onder de loep neemt.

Voor Pim is duidelijk: we hebben de thuiscomputer op zien komen, de laptop, het internet, de smart phone, de tablet, TV on demand en alle andere facetten die bij het internet komen. Wat was hier bij het sleutelwoord? Vrijheid.

Logischerwijs komt er dus ook op gebied van regels en geld (macht) een aardverschuiving. Het internet 3.0 wordt voor onze ogen geboren. Prachtig toch? Nu kunnen we ons bevrijden van de banken door zelf onze bank te zijn. Wie wil dat nou niet? Maar het komt wel met alle gevolgen van dien.

Wie het podium op zoekt krijgt ook tomaten…

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!