john mcafee binance hack cybersecurity
Nieuws » John McAfee vraagt 105.000 dollar per cryptotweet

John McAfee vraagt 105.000 dollar per cryptotweet

John McAfee is, als  zelfbenoemde cryptocurrencyprofeet, regelmatig onderwerp van gesprek als het gaat over cryptomunten. Zijn tweets zijn sinds kort te koop voor 105.000 dollar per stuk. Projecten die behoefte hebben aan een extra beetje aandacht kunnen dus bij de internetondernemer terecht voor een boost.

Crypto-team van McAfee

McAfee heeft een eigen team in het leven geroepen dat zich bezig houdt met het adviseren van cryptocurrency projecten. Teams achter ICO’s en bestaande cryptocurrency’s kunnen voor een vast bedrag toegang krijgen tot de kennis van McAfee en zijn personeel. Op zijn website kun je lezen wat het team kan betekenen voor een project. In de praktijk lijkt het echter vooral neer te komen op het delen van marketingtechnieken en de garantie op enkele tweets uit de koker van McAfee zelf.

  bitcoin meester  

Pieken na een tweet van McAfee

De tweets van McAfee kunnen de markt beïnvloeden. Motherboard heeft in januari de tweets van McAfee in de gaten gehouden en zij kwamen tot de conclusie dat er na een berichtje van de softwareontwikkelaar er bijna altijd een spike in het volume en de prijs van een cryptomunt volgde. Een extreem voorbeeld daarvan is Burst coin. Deze cryptomunt maakte kort nadat McAfee een bericht de wereld in slingerde een sprong van 350 procent in prijs.

Oorzaak en gevolg

McAfee zegt zelf dat zijn eerdere tweets vooral bedoeld zijn om mensen te informeren, maar het ligt voor de hand dat er pas een tweet komt wanneer hij zelf een zakje van de desbetreffende munten in bezit heeft. De situatie rondom zijn tweets is nu duidelijker dan ooit: McAfee is in ieder geval te koop.

Bron: Motherboard 
Foto: Wikimedia

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Twitter wil geen eigen cryptomunt maken, Bitcoin (BTC) lijkt beste keus’

Robin Heester

‘Bitcoin adoptie versnelt ontwikkeling Square’, aldus ceo Jack Dorsey

Wessel Simons

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder