John Pfeffer, partner bij Pfeffer Capital: “Een bitcoinprijs van 700.000 dollar is goed mogelijk”

Het volledige bitcoinnetwerk zou in de toekomst meer dan 6.000 miljard dollar waard kunnen worden, aldus John Pfeffer, partner bij Pfeffer Capital.

Bitcoin zou “op elk front” beter zijn dan goud en zou uiteindelijk zo’n 700.000 dollar waard kunnen worden volgens de institutioneel belegger Pfeffer.

Sohn investment conference

Pfeffer maakte de opmerkingen op de investeringsconferentie van Sohn in New York. Dat evenement dient traditioneel als plaats voor beleggers de beste aandelen aan te bevelen om in te beleggen. Niet eerder werden er cryptocurrencies aanbevolen.

Pfeffer: “Bitcoin is the first viable candidate to replace gold the world has ever seen. So if bitcoin becomes the dominant non-sovereign store of value, it could be the new gold, or new reserve currency”

Langetermijninvestering

Het is de eerste keer dat een spreker bitcoin of een andere cryptovaluta als beleggingsopportuniteit bij Sohn aanprijst. Wel bleek dat gerenommeerd belegger George Soros al eerder investeerde in crypto’s en ook miljardairbelegger Bill Miller onthulde in december 2017 dat de helft van zijn hedgefonds in bitcoin geïnvesteerd is. Daarnaast het durfkapitaalfonds van de Rockefellers, dat investeert in crypto’s.

Om het geloof van Pfeffer in bitcoin te onderstrepen schonk hij 10 bitcoin aan de Sohn Foundation, maar niet zonder voorwaarden. De stichting mag de bitcoins de komende vijf jaar niet verkopen.

Met andere woorden: HODL.

Ook venture capitalist, oud Facebook exec en de eigenaar van de Golden State Warriors Chamath Palihapitiya, is groot fan van bitcoin en sprak op de Sohn conferentie.

Bron: The Independent

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!