PERSBERICHT ByeleX lanceert eerste aandelen-ICO van Europa

Technologiebedrijf ByeleX lanceerde afgelopen vrijdag de eerste ICO (Initial Coin Offering) in Europa die investeerders dezelfde rechten en dezelfde wettelijke bescherming biedt als bij een gewone beursgang.

Een unicum omdat investeerders daarmee werkelijk aandelen krijgen in een bedrijf. Bovendien voldoet deze aan alle wettelijke en financieel-technische eisen.

ByeleX

Het sinds 1994 bestaande ByeleX betreft een technologiebedrijf op het gebied van business software met het hoofdkantoor in Oud-Gastel en locaties op de High Tech Campus Eindhoven en Science Park in Minsk (Wit-Rusland). ByeleX kende sinds die tijd verschillende klanten, waaronder banken, (internationale) bedrijven, universiteiten en gezondheidsorganisaties. Als R&D partner bedenkt en bouwt ByeleX oplossingen op het gebied van onder meer location awareness, cloud technology, artificial intelligence en cryptography.

Aandelentoken

De aandelen van ByeleX worden als cryptografische tokens – de zogenaamde BYESHARES – verkocht op de Ethereum Blockchain. Met BYESHARES hebben aandeelhouders dezelfde rechten als aandeelhouders bij een beursgang. Zij hebben vergader-, stem- en dividendrecht, krijgen zeggenschap in het bedrijf en kunnen hun aandelen verhandelen om daarmee aandeelhouderswaarde te realiseren. Het verschil is dat deze aandelen van het bedrijf op dezelfde manier verhandelbaar zijn als de gangbare cryptomunten.

Herman Vissia, CEO ByeleX: ‘We zijn er trots op dat we als eerste in Europa deze innovatie in beleggingsverkeer mogelijk maken. Door deze manier van beleggen kunnen niet alleen zakelijke investeerders, maar ook particulieren op een laagdrempelige en veilige manier aandeelhouder worden. Daarnaast biedt deze vernieuwende financieringsmethode voor MKB ondernemers meer mogelijkheden om samenwerkingen aan te gaan en zich te onderscheiden.’

Goedkope en snelle aandelentransactie

Een aandelentransactie via de ICO 2.0 is vele malen goedkoper en sneller dan een normale aandelentransactie van een BV. Hierdoor is het beleggen in aandelen veel toegankelijker voor een breed internationaal publiek geworden. ByeleX wil met de technologie dan ook de weg bereiden voor andere MKB-bedrijven om op een alternatieve manier aan financiering te komen en beleggers te binden aan hun onderneming.

Met het geld dat ByeleX via de ICO 2.0 ophaalt, wil zij groei van de organisatie financieren, de samenwerking met bedrijven op het gebied van Research & Development versterken en nieuwe proposities ontwikkelen.

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!