Nieuwsberichten » Bitcoin » beleggen » Bitcoin onder druk onder de 7.500 dollar

Bitcoin onder druk onder de 7.500 dollar

De waarde van de cryptovalutamarkt staat op een 333 miljard dollar en bitcoin staat op het laagste niveau sinds 12 april. Gisteren ging de grootste cryptomunt voor het eerst weer onder de 7.500 dollar en ook vandaag duikt het daaronder.

Hoger is mogelijk

Durfkapitalist Tim Draper, die vandaag in Amsterdam spreekt op The Next Web, meent evengoed dat de bitcoin naar de 250.000 dollar kan gaan.

Ook Tom Lee, CEO en oprichter van onderzoeksbureau Fundstrat Global Advisors, blijft volhouden dat de cryptomunt zeker naar de 25.000 dollar kan stijgen.

Geen reden voor een feestje

Afgelopen dinsdag was het “Bitcoin Pizza Day”, het was acht jaar geleden dat er twee pizza’s werden aangekocht voor 10.000 bitcoins. Dat was de allereerste keer dat er een transactie gedaan werd met bitcoins.

Toch lijkt er niet echt reden voor een feestje, met een cryptomarkt die sinds begin dit jaar zo’n 50 procent lager koerst.

Maar goed, alles in perspectief. Begin deze maand was er weer een euforiegevoel te bespeuren, toen de prijs van bitcoin al ruim een maand hard was gestegen.

Sinds 1 april steeg ’s werelds belangrijkste crypomunt ruim 45 procent. Toen wel.

Steunzone

Nu laat de Nederlandse bitcoin analiste Madelon Vos weten dat er een oplopende steunlijn ligt rond de 7.425 dollar. Onder deze steunlijn bevindt zich nog één steunlijn die de vrije val kan opvangen, rond de 7.000 dollar.

Tot nu toe wist de cryptomunt net boven de 7.425 te blijven op 7.428 dollar. Volgens Vos is het daarom erop of eronder voor de bitcoin. Vooralsnog erop, op een huidige koers van zo’n 7.470 dollar.

Bronnen: IEX, CNBC, Bloomberg, Bright

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Tim Draper: ‘Bitcoin naar $250.000’, BTC maar 2% van tijd duurder dan huidige prijs

Arnold Hubach

Misss Bitcoin over de reden van de koersstijging van BTC

Madelon Vos

Misss Bitcoin: ‘De theorie van BTC naar $50.000 van PlanB is reëel”

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder