Crypto Inside de top 5 (#10): Bitcoin 1.000 dollar lager deze week, EOS krijgt klappen, ZCash piekt

De cryptovalutamarkt kabbelt deze week door. Eerder vroegen we ons af of het Consensus-event in New York de markt een positieve ‘schwung’ gaat geven. Dat bleef uit, op een korte opleving op maandagmiddag na. De markt heeft tijd nodig om de beer volledig achter zich te laten. Historisch gezien is de week na Consensus erg sterk, dus geduld is geboden. Even de feiten op een rij: bitcoin is meer dan 1.000 dollar gedaald deze week. Ook de andere munten uit de top 5 hadden geen goede week. Wat viel er verder deze week op?

Bitcoin 1.000 dollar lager

Begin deze week stond bitcoin nog boven de 9.300 dollar. Op moment van schrijven staat de grootste cryptomunt net boven de 8.300 dollar. een daling van 1.000 dollar binnen een week. Het effect van het grote Consensus-event in New York blijft vooralsnog uit. Maandagmiddag was er een piekje in de cryptovalutamarkt, maar de dagen erna buitelden de rode cijfers over elkaar heen.

8.500 dollargrens

Wat verwachten analisten van de bitcoin? Volgens FXStreet moet bitcoin eerst door het niveau 8.300 en 8.400 dollar om boven 8.500 dollar te komen. Vanaf dat niveau is een nieuwe run naar boven weer mogelijk. Volgens de CEO van Coinshares, is een niveau van 20.000 dollar haalbaar, zolang de industrie haar technologieën blijft vernieuwen. Volgens Danny Masters mag het allemaal wel een stuk transparanter richting de investeerders. Dat maakt de drempel om in te stappen een stuk lager. Supportlevels zijn 8.300 dollar, 8.250 dollar, 8.100 dollar en 8.000 dollar, aldus analist John Isige.

CryptoGlobe ziet ook dat het niveau 8.500 dollar een belangrijk punt voor bitcoin is. De analist ziet diverse steunniveaus voor bitcoin, maar zodra de 8.000 dollargrens wordt doorbroken, is de weg naar 7.000 dollar en daaronder vrij, zo waarschuwt deze cryptosite.

Daler van de week: EOS

De gehele top vijf had geen goede week. Ethereum begon deze week rond de 760 dollar en eindigde deze week net boven de 700 dollar, een min van 7 procent. Ook de munten XRP en Bitcoin Cash noteerden een min van respectievelijk 15 en 17 procent. Ook Litecoin wist geen potten te breken en dipte 7 procent. Daler van de week is EOS, de cryptomunt kreeg een klap: – 24 procent de afgelopen week.

Stijger van de Week: ZCash

En dan de altcoins. Opvallendste stijger van de week is ZCash. De privaymunt schoot 24% omhoog nadat bekend werd dat ZCash vanaf 22 mei verhandelbaar is op de ruilbeurs Gemini. De week werd gestart op een niveau van 280 dollar en eindigde op een niveau van 360 dollar.

Andere opvallende stijgers met een marktkapitalisatie van meer dan 100 miljoen dollar:

  • Kin (37%)
  • iExeo RLC (34%)
  • True Chain (28%)
  • Angur (24%)
  • Paypex (23%)

Meer Crypto Inside de top 5?

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!