Golem (GNT) is live en stijgt ruim 50 procent

Met Golem (GNT) kun je overgebleven CPU capaciteit verhuren aan andere mensen. Golem is één van de grootste projecten op de ethereumblockchain. Vandaag is het netwerk officieel live gegaan en kun je jouw overtollige computerkracht  peer-to-peer verhuren. Het goede nieuws zorgt voor een piek in de prijs van de GNT-token.

Golem’s ontwikkeling onderschat

GNT was tijdens de crowdfunding binnen 20 minuten uitverkocht, het project haalde zo 820.000 ETH op. Drie jaar en tal van updates later is het dan eindelijk zo ver: Golem is actief op het ethereumnetwerk. Tegenover CoinDesk vertelt Julian Zawistowski, CEO van Golem, dat het niet altijd makkelijk was: “De ontwikkelingen waren complex en we hebben het een beetje onderschat.” Mede-oprichter Piotr Janiuk vertelt CoinDesk dat deze release vooral is bedoeld om te bewijzen dat Golem bruikbaar is en echt kan bestaan.

Nog geen wereldwijde supercomputer

Het GNT-netwerk moet op termijn een wereldwijde grote supercomputer gaan vormen en het begin is er. Je kunt jouw computerkracht dus uitlenen, maar je kunt het ook huren als je even wat extra nodig hebt. Op dit moment kun je het netwerk gebruiken om CPU-kracht te huren om het open source programma Blender te gebruiken. Hiermee kun je ‘computer-generated imagery’ (CGI) maken voor bijvoorbeeld animatie films, visuele effecten of videospellen.

Grote beloftes

Als het aan Janiuk ligt is dit natuurlijk pas het begin van het netwerk: “Op termijn willen we kijken naar bijvoorbeeld ‘machine learning’.” Maar programmeren voor en op ethereum is lastig. Daarom nemen dit soort ontwikkelprocessen veel tijd in beslag. Janiuk: “Elke decentrale oplossing is op dit moment nog erg ver weg van een écht goede oplossing voor de echte wereld.” Maar wat niet is, kan nog komen.

GNT prijs

GNT is tijdens dit gehele proces flink gestegen. De prijs heeft het lange tijd moeilijk gehad, mede door de lange tijd dat het project in de testfase zat. Op dit moment staat de token op zo’n 86 dollar cent met een marktcapaciteit van ruim 710 miljoen dollar staat Golem netjes in de top 50.

Bron: CoinDesk
Foto: Flickr

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!