Persbericht: BlockShow geeft bevindingen vrij aangaande beste Europese landen voor blockchain startups

Persbericht. BlockShow Europe 2018 heeft een studie gepubliceerd waarin de top 10 van Europese landen wordt geïdentificeerd voor het starten van een blockchainbedrijf. Nederland komt als achtste redelijk uit de bus.

Top drie

Zwitserland staat op de eerste plaats, vanwege haar positieve kijk en dynamiek in regelgeving en het vooruitziende standpunt ten aanzien van het vaststellen van overheidsrichtlijnen voor cryptostartups. Het land mag een broedplaats heten voor crypto-innovatie, met Zug’s “Crypto Valley” als jurisdictievoorbeeld voor de cryptowereld. Gibraltar en Malta ronden de top drie af als gevolg van een vergelijkbare dynamiek en positieve overheidsparticipatie.

Regelgeving

Er werden in totaal 48 Europese landen onder de loep genomen waarbij verschillende aspecten, om te bepalen welke landen nou echt pleitbezorger zijn om blockchain en cryptovaluta te bevorderen, werden geanalyseerd. Ook werd gekeken naar de huidige regelgeving voor de groeiende blockchainsector. De officiële criteria die gebruikt werden zijn Initial Coin Offering (ICO)-reglementering, de reglementering inzake cryptovaluta als betalingsvorm en belasting op cryptovaluta’s.

Nederland op achtste plek

Het Verenigd Koninkrijk kwam op een vierde plek uit, gevolgd door Denemarken (met 0 procent belasting op cryptovaluta’s), Duitsland en Portugal (alwaar inkomsten uit crypto ook niet belast worden). Nederland doet het met een achtste plek niet slecht. Finland, waar virtuele valuta’s zijn vrijgesteld van btw volgt op een negende plek. Belarus, waar cryptovaluta’s tot 2023 een vrijstelling kennen van btw en waar smart contracts als juridische documenten worden gezien, volmaakt de top 10.

De volledige lijst is hier in te zien.

Over BlockShow:

De BlockShow Europe Conference is gewijd aan het ontdekken van de heetste innovaties en trends die zich voordoen in zowel de Europese als de mondiale blockchainscene. Meer dan 3.000 aanwezigen, en meer dan 150 projecten, komen er bij elkaar. BlockShow Europe geeft ruchtbaarheid aan de meest innovatieve releases van veelbelovende blockchainbedrijven, maar geeft ook inzicht hoe zij sectoren wereldwijd, zoals het IoT, AI, cybersecurity en vele andere zullen disrupten. Ook vertegenwoordigers van centrale banken en Europese regeringen zijn tijdens het evenement aanwezig en zullen hun visie op en huidige ervaring met het gebruik van de blockchaintechnologie delen. Het evenement vindt plaats op 28 en 29 mei in Berlijn.

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!