PwC Hong Kong en Singapore nemen minderheidsbelang VeChain

VeChain blijft haar samenwerkingsnetwerk uitbreiden. Vrijdag werd aangekondigd dat het Chinese blockchainproject de handen ineen gaat slaan met PricewaterhouseCoopers Hong Kong en Singapore.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PwC

Het nieuws werd als eerste aangekondigd op het Twitter account van PwC zelf. PwC is een van de grootste accountancy en belastingadviesbureaus ter wereld, onderdeel van de zogeheten Big Four.

VeChain betreft een blockchain service provider gespecialiseerd in het Internet of Things (IoT), supply chain management en anti-namaak. De voornaamste use-case is de authenticiteit van (voornamelijk) luxueuze producten bevestigen en het geven van allerlei achtergrond informatie over een product. Dit doet het met behulp van de Vechain Smart Chip, een soort NFC chip, in het product dat je koopt.

In het statement op de website van PwC staat te lezen dat het bedrijf gebruik gaat maken van VeChain’s diensten voor allerlei logistieke uitdagingen. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt dat zowel PwC Hong Kong als Singapore beide geïnvesteerd hebben in het bedrijf.

“In connection with this joint business relationship, PwC Hong Kong and PwC Singapore have each acquired a small ownership interest in VeChain”

Verschillende samenwerkingsverbanden

VeChain werkt sinds mei vorig jaar al intensief samen met PwC, maar ook bedrijven als Renault, BMW en Kuehne en Nagel zijn een samenwerkingsverband aangegaan met het Chinese blockchainbedrijf.

Raymund Chao, voorzitter PwC Asia Pacific en China gaf aan: “We are glad to establish a deeper relationship with VeChain, which aims to build a trusted and distributed business ecosystem to help address long-standing challenges in supply chain management, food trust and anti-counterfeiting areas. VeChain’s mission aligns with PwC’s purpose of solving important problems and building trust in society”

Koers

De prijs van VEN heeft over de afgelopen weken al flinke stappen gemaakt. Op 1 januari koerste de cryptomunt rond de 2,25 dollar. Daarna steeg het door naar bijna 10 dollar, om terug te zakken naar 2,5 dollar begin april.

Inmiddels komen de hoge waarden van de periode eind januari-begin februari weer in zicht, op een huidige prijs richting de 5 dollar per stuk.

Bron: PWC HK

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
ChinacryptoSingaporeVeChain