Rapper Akon komt met eigen cryptomunt Akoin

De met een Grammy genomineerde rapper en zanger Akon lanceert zijn eigen cryptomunt Akoin. Onbekend is wanneer de cryptocurrency op de markt zal komen.

Cannes Lions Festival

De in Senegal geboren entertainer kondigde zijn nieuwe project aan tijdens een panel op het Cannes Lions Festival, waar hij zijn drijfveren toelichtte om de blockchaintechnologie te gebruiken voor het verbeteren van leefomstandigheden in Afrika.

“I think that blockchain and crypto could be the savior for Africa in many ways because it brings the power back to the people and brings the security back into the currency system. Cryptocurrency also allows the people to utilize it in ways where they can advance themselves and not allow the government to do those things that are keeping them down”

Akon Crypto City

Akon’s Akoin-onderneming zal ook een ware crypto-stad omvatten, Akon Crypto City genaamd, waar zaken enkel met crypto’s afgehandeld worden. De crypto-stad zou een revolutie teweeg moeten brengen in het dagelijks zakendoen en in interactie tussen mensen. Akon Crypto City zou in de buurt van Dakar moeten verrijzen, de hoofdstad van Senegal en het land waar Akon is opgegroeid. Het komt op 8 kilometer te liggen van de nieuwe internationale luchthaven van het land.

Celebrities

Akon is niet de eerste celebrity die zich stort op cryptovaluta. Acteur Ashton Kutcher investeerde bijvoorbeeld al heel vroeg, voor de doorbraak van cryptomunten, in het platform BitPay. Ook Paris Hilton, rapper Ghostface Killer, boksers Manny Pacquiao en Floyd Mayweather en vele andere celebrities stapten in cryptoprojecten.

De officiele Akoin website is hier te vinden. Eerder zorgde Akon al voor elektriciteit voor 16 miljoen Afrikanen middels zijn Light Up Africa project. Akon Lightning Africa is gevestigd in New York City en installeerde zonneparken in 14 verschillende Afrikaanse landen.

Bronnen: CCN, Hypebeast, Coin Telegraph

Foto: Flickr / US Embassy Nairobi

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!