Altcoin Inside – deze 5 altcoins stegen het hardst: TenX, Cybervein, MOAC, Bat Attention Token en Power Ledger

De opwaartse koers van bitcoin zet voorlopig niet door: de huidige koers ligt op 6.746 dollar. Er zijn een aantal altcoins die meer dan 15 procent rendement hebben behaald de afgelopen week. Bitcoin Magazine NL hanteert hierbij een ondergrens van 100 miljoen dollar aan marktkapitalisatie. De cijfers zijn afkomstig van marktonderzoeker Coinmarketcap.

Deze 5 altcoins stegen het hardst afgelopen week

1. TenX (+99%)

TenX is maar liefst 99 procent in waarde toegenomen afgelopen week. Twee hardnekkige geruchten liggen daaraan ten grondslag: allereerst het gerucht dat TenX een bankvergunning ontvangt van de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Met een vergunning kan TenX onafhankelijk van grootbanken haar eigen cryptobetaalkaart lanceren.  Een ander gerucht is dat ruilbeurs Binance TenX gaat noteren. Een notering bij de marktleider zorgt doorgaans voor een stijging van de koers.

2. Cybervein (+89%)

Opvallende, vrij onbekende naam op nummer twee, Cybervein, dat momenteel net voldoet aan de maatlat van 100 miljoen dollar aan marktkapitalisatie. Wat is kort gezegd hun concept? Een database die gebruikt maakt van blockchaintechnologie maar het is geen publieke blockchain zoals die van bitcoin of dash. Ze maken gebruiken van DAG, een afkorting voor Directed Acyclic Graph Ledgers. In het DAG-grootboeken is er geen sprake van ‘mining’. Op een DAG-netwerk controleren knooppunten elkaars transactie op P2P-basis – elk knooppunt dat een transactie wil uitvoeren, moet de transacties van twee andere knooppunten verifiëren en een geordende volgorde van gekoppelde gebeurtenissen creëren (vandaar een “Directed Graph”).

3. MOAC (+46%)

MOAC staat voor Mother of All Chains, de afgelopen nam de koers met 46 procent toe. Heel simpel gezegd maakt MOAC een combinatie van proof-of-work wat we kennen van bitcoin en van proof-of-stake. Ze noemen het zelf “multi-layer blockchain architecture”gericht op de zakelijke markt. Een van de lagen is een zogenaamde MicroChain smart contract. Hiermee kunnen nodes zich laten registreren bij mining pools. Ze zeggen al gebruik te maken van sharding, feitelijk een partitie van de data, een oplossing die de Ethereum stichting ook graag wil implementeren op haar netwerk.

4. Bat Attention Token (+44%)

BAT is opgericht door Brendan Eich, bekend als bedenker van Javascript en mede-oprichter van Mozilla. Een van de producten van BAT is de advertentievrije browser Brave. Online adverteren via een open-source, gedecentraliseerd platform gebouwd op de blockchain van ethereum, is het kernidee van BAT. Uitgevers ontvangen in plaats van fiat de token BAT van adverteerders. In tegenstelling tot een Facebook en Google zegt BAT minder gebruik te maken van gebruikersdata. Verklaring van de groei is dat BAT wordt toegevoegd aan ruilbeurs Coinbase. Had vlogger Crypt0 toch nog één van zijn vier voorspellingen goed toen hij tipte welke munten Coinbase zou kiezen.

5. Power Ledger (+44%)

Een bekendere naam: Power Ledger, een platform dat het uitwisselen van duurzame energie gemakkelijker wil maken. Afkomstig uit Australië en met de nodige deals met energiemaatschappijen op zak in onder meer Zuidoost-Azië. Onder meer tradingexpert Joël Happé noemde Power Ledger als een van zijn favorieten voor 2018.

UPDATE Dinsdagavond 22 uur

Dinsdagavond is er binnen korte tijd 20 miljard dollar aan extra kapitaal de markt ingestroomd. Bitcoin heeft de grens van 7.000 dollar ruimschoots doorbroken en staan bijna op 7.400 dollar (!). Inmiddels zijn de bovenstaande percentage niet geheel meer up-to-date en ligt de groei van de bovenstaande munten nog hoger.

Lees eerdere Altcoin Insides:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!