Crypto Inside de top 5: bitcoin stabiel, maar analisten sceptisch over langdurig herstel

De cryptovalutamarkt is dit weekend stabiel gebleven nadat de markt in de nacht van vrijdag op zaterdag opveerde: bitcoin steeg in vijftien minuten tijd met 500 dollar. Tientallen miljarden dollar werden in de markt bijgeplust. Een koers van ruim 6.500 dollar werd zelfs behaald, na een dip onder de 5.800 dollar eind vorige week.

Crypto Inside de top 5

De koers van bitcoin is op moment van schrijven 6.341 dollar, omgerekend ruim 5.400 euro.

De overige koersen van de top zijn als volgt:

  • Ethereum staat op 449 dollar (386 euro)
  • XRP van Ripple Labs staat op 46 dollarcent (39 eurocent)
  • Bitcoin Cash staat op 731 dollar (627 euro)
  • EOS op 8 dollar (6,90 euro)
  • Litecoin op 79 dollar (68 euro)

Bitcoin dominanter

De totale marktgrootte is 255 dollar (219 miljard euro). De markt zit op het niveau begin april, vanaf medio april leefde de markt op. Het hoogtepunt van de markt van de afgelopen drie maanden lag op begin mei met een marktkapitalisatie van 469 miljard dollar, ruim 200 miljard dollar hoger dan het huidige niveau.

De dominantie van bitcoin is gegroeid naar 42,5%. Het dieptepunt lag begin dit jaar toen bitcoin goed was voor een derde van de markt, ruim tien procentpunten lager dan nu het geval is.

Lage koopvolumes

Wat zeggen analisten over bitcoin?

FXStreet ziet vooral veel scepsis onder technisch analisten. Natuurlijk, we hebben de rasoptimisten die geloven dat bitcoin eind van dit jaar 25.000 dollar (Tom Lee van Fundstrat) of zelfs 40.000 dollar waard is (Llew Claasen van de Bitcoin Foundation, bekijk hier het interview dat Bitcoin Magazine NL met hem had in Berlijn dit jaar).
Analisten zien in 6.483 dollar een sterk weerstandsniveau.

Ethereum World News ziet een dubbele bodem in de koersgrafiek van bitcoin (eenuurs frame). Er zijn voorzichtige signalen dat bitcoin koopwaardig wordt: zo daalt de Relatieve Sterkte Index, wat een indicatie is dat er meer koopvolume op gang komt.

Het volume van de bitcoin futures is “verwaarloosbaar” oordeelt nieuwssite Newsbtc. Daarom valt met weinig zekerheid te zeggen dat bitcoin voor een langere termijn aan het herstellen is. Zij adviseren om tegen de huidige spotprijzen te kopen of te wachten totdat bitcoin is hersteld tot boven 7.000 dollar.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!