Crypto Inside de top 5: Blackrock en mogelijk bitcoinfonds trekken cryptomarkt uit slop, bitcoin nadert 5.800 euro

De cryptomarkt lijkt voorlopig uit een dal te kruipen: meer dan 20 miljard dollar is er de afgelopen drie dagen aan de markt bijgeplust. De totale markt is nu 270 miljard dollar groot.

Bitcoin koers

Bitcoin is goed voor 43 procent van de markt en staat nu op ruim 6.700 dollar, omgerekend ruim 5.700 euro. De grootste munt pluste vijf procent de afgelopen 24 uur, een plus van bijna 400 dollar. Dinsdagochtend werd de koers licht gecorrigeerd na de rally van maandag.
Wat verwachten analisten van de koers? Gaat deze de opwaartse lijn doorzetten? Volgens Ethereum World News is bitcoin de weerstand van 6.800 dollar aan het testen. Wordt dat niveau doorbroken, dan ligt een rally in het vizier. FXStreet ziet belangrijke weerstanden bij 6.761 dollar en 6.800 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin-ETF

Een aannemelijke verklaring is dat de grootste vermogensbeheerder Blackrock overweegt om kapitaal in cryptovaluta te steken. Met de nadruk op ‘overweegt’. Het is onduidelijk of deze assetmastodont daadwerkelijk de markt gaat betreden. Ook wordt er de nodige druk vanuit de cryptogemeenschap uitgeoefend om een zogenaamde “Exchange Traded Fund” met bitcoin als onderlegger te kunnen aanbieden. Indiener is CBOE, een instituut in de Amerikaanse financiële wereld. Een ETF is feitelijk een beleggingsfonds, met het grote verschil dat er bij een beleggingsfonds ook assets verkocht worden.
Medio augustus, 10 augustus om precies te zijn, weten we meer zodra de Amerikaanse toezichthouder SEC zijn standpunt heeft bepaald. Analist van Coinsheet schat in dat er 25% kans is dat deze bitcoin-ETF er daadwerkelijk gaat worden.

Crypto Inside de top 5 (de afgelopen 24 uur)

De belangrijkste munten van de markt staan allemaal in de plus, met bitcoin cash als uitschieter:

De vijf grootste stijgers afgelopen 24 uur


Bronnen: Ethereum World News / FXStreet

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCrypto Inside

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.