Crypto Inside de top 5: Blackrock en mogelijk bitcoinfonds trekken cryptomarkt uit slop, bitcoin nadert 5.800 euro

De cryptomarkt lijkt voorlopig uit een dal te kruipen: meer dan 20 miljard dollar is er de afgelopen drie dagen aan de markt bijgeplust. De totale markt is nu 270 miljard dollar groot.

Bitcoin koers

Bitcoin is goed voor 43 procent van de markt en staat nu op ruim 6.700 dollar, omgerekend ruim 5.700 euro. De grootste munt pluste vijf procent de afgelopen 24 uur, een plus van bijna 400 dollar. Dinsdagochtend werd de koers licht gecorrigeerd na de rally van maandag.
Wat verwachten analisten van de koers? Gaat deze de opwaartse lijn doorzetten? Volgens Ethereum World News is bitcoin de weerstand van 6.800 dollar aan het testen. Wordt dat niveau doorbroken, dan ligt een rally in het vizier. FXStreet ziet belangrijke weerstanden bij 6.761 dollar en 6.800 dollar.

bitcoin meester

Bitcoin-ETF

Een aannemelijke verklaring is dat de grootste vermogensbeheerder Blackrock overweegt om kapitaal in cryptovaluta te steken. Met de nadruk op ‘overweegt’. Het is onduidelijk of deze assetmastodont daadwerkelijk de markt gaat betreden. Ook wordt er de nodige druk vanuit de cryptogemeenschap uitgeoefend om een zogenaamde “Exchange Traded Fund” met bitcoin als onderlegger te kunnen aanbieden. Indiener is CBOE, een instituut in de Amerikaanse financiële wereld. Een ETF is feitelijk een beleggingsfonds, met het grote verschil dat er bij een beleggingsfonds ook assets verkocht worden.
Medio augustus, 10 augustus om precies te zijn, weten we meer zodra de Amerikaanse toezichthouder SEC zijn standpunt heeft bepaald.  Analist van Coinsheet schat in dat er 25% kans is dat deze bitcoin-ETF er daadwerkelijk gaat worden.

Crypto Inside de top 5 (de afgelopen 24 uur)

De belangrijkste munten van de markt staan allemaal in de plus, met bitcoin cash als uitschieter:

  • Ethereum staat op 476 dollar: +4,6%
  • Ripple staat op 46 dollarcent: +6,5%
  • Bitcoin Cash staat op 801 dollar: +9%
  • EOS staat op afgerond 8 dollar: +7,5%

De vijf grootste stijgers afgelopen 24 uur


Bronnen: Ethereum World News / FXStreet

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!