Nieuwsberichten » Blockchain » Krungsri Bank gaat samenwerking aan met IBM ter waarde van 140 miljoen dollar om blockchaintechnologie te integreren

Krungsri Bank gaat samenwerking aan met IBM ter waarde van 140 miljoen dollar om blockchaintechnologie te integreren

De Bank van Ayudhya, beter bekend als Krungsri, betreft een van de grootste financiële instellingen in Thailand. Het liet weten een vijfjarige samenwerking met IBM aan te gaan ter waarde van 140 miljoen dollar om inspanningen voor digitale transformatie te versnellen middels de blockchaintechniek.

Blockchainprojecten

In augustus 2017 kondigde de bank haar stappenplan aan om marktleider te worden op het gebied van digitaal bankieren. Het werkt aan het creëren van een technologische infrastructuur die veilig, snel en adaptief is. Daarbij moet het mogelijk zijn om cloud-oplossingen voor mobiel bankieren te integreren, maar ook voor kunstmatige intelligentie en digitaal bankieren. Daarnaast wil het hiermee haar klantenservice en klantenactiviteiten stroomlijnen in een totaal geïntegreerd pakket.

Krungsri, dat eveneens lid is van Ripple’s (XRP) blockchain netwerk, begon in 2012 samen te werken met IBM, in het kader van een overeenkomst gericht op infrastructuur als dienst. Vorig jaar voltooiden zij een succesvolle blockchainpilot om het contractbeheer van de bank te stroomlijnen.

Krungsri Blockchain Interledger

Recentelijk heeft de bank, met behulp van een eigen blockchain, een pilottest afgerond voor internationale geldtransfers in real-time. De pilot betrof internationale betalingen vanuit Thailand naar Singapore en maakt gebruik van de Krungsri Blockchain Interledger.

Noriaki Goto, Krungsri’s President en CEO: “Our vision of becoming a digital banking and innovation leader requires Krungsri to have strong and stable technology partners. This extended IBM Services agreement ensures our technology platform is not only stable but can thrive through the introduction of new technologies such as AI, cloud, and blockchain as we build out the best digital bank in Thailand”

All-in pakket

De uitgebreide overeenkomst heeft betrekking op managed services voor IBM’s mainframe z14, opslag inclusief Flash, servers, netwerken en geldautomaten. Het is ontworpen om het technologieplatform van Krungsri te voorzien van zowel stabiliteit als de mogelijkheid om een cloud-ready infrastructuur uit te bouwen ter ondersteuning van zijn digitale transformatievisie.

Bronnen: IBM, Econo Times

Foto: Flickr / Tim Moffatt

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Verenigd Koninkrijk reguleert bitcoin (BTC) onder anti-witwasregels

Wessel Simons

Spaanse bank implementeert Ripple (XRP) betaaloplossing met 0% transactiekosten

Robin Heester

Uitspraken Trump positief voor BTC | BITCOIN flink omlaag | Shell investeert in blockchainstartup

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder