Krungsri Bank gaat samenwerking aan met IBM ter waarde van 140 miljoen dollar om blockchaintechnologie te integreren

De Bank van Ayudhya, beter bekend als Krungsri, betreft een van de grootste financiële instellingen in Thailand. Het liet weten een vijfjarige samenwerking met IBM aan te gaan ter waarde van 140 miljoen dollar om inspanningen voor digitale transformatie te versnellen middels de blockchaintechniek.

bitcoin meester

Blockchainprojecten

In augustus 2017 kondigde de bank haar stappenplan aan om marktleider te worden op het gebied van digitaal bankieren. Het werkt aan het creëren van een technologische infrastructuur die veilig, snel en adaptief is. Daarbij moet het mogelijk zijn om cloud-oplossingen voor mobiel bankieren te integreren, maar ook voor kunstmatige intelligentie en digitaal bankieren. Daarnaast wil het hiermee haar klantenservice en klantenactiviteiten stroomlijnen in een totaal geïntegreerd pakket.

Krungsri, dat eveneens lid is van Ripple’s (XRP) blockchain netwerk, begon in 2012 samen te werken met IBM, in het kader van een overeenkomst gericht op infrastructuur als dienst. Vorig jaar voltooiden zij een succesvolle blockchainpilot om het contractbeheer van de bank te stroomlijnen.

Krungsri Blockchain Interledger

Recentelijk heeft de bank, met behulp van een eigen blockchain, een pilottest afgerond voor internationale geldtransfers in real-time. De pilot betrof internationale betalingen vanuit Thailand naar Singapore en maakt gebruik van de Krungsri Blockchain Interledger.

Noriaki Goto, Krungsri’s President en CEO: “Our vision of becoming a digital banking and innovation leader requires Krungsri to have strong and stable technology partners. This extended IBM Services agreement ensures our technology platform is not only stable but can thrive through the introduction of new technologies such as AI, cloud, and blockchain as we build out the best digital bank in Thailand”

All-in pakket

De uitgebreide overeenkomst heeft betrekking op managed services voor IBM’s mainframe z14, opslag inclusief Flash, servers, netwerken en geldautomaten. Het is ontworpen om het technologieplatform van Krungsri te voorzien van zowel stabiliteit als de mogelijkheid om een cloud-ready infrastructuur uit te bouwen ter ondersteuning van zijn digitale transformatievisie.

Bronnen: IBM, Econo Times

Foto: Flickr / Tim Moffatt

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!