Oprichter Crypto exchange BitMEX eerste crypto miljardair van Engeland

In het jaarboek van het Worchester College in Oxford werd Ben Delo gekozen als student die de meeste kans had om miljonair te worden, daarbij werd hij als tweede gezien die een grote kans maakt om in de gevangenis te belanden.

Jongste self-made miljardair van Engeland

Dat eerste is in ieder geval gelukt. En hoe! Ben Delo, de 34-jaar oude oprichter van de crypto exchange BitMEX, is ondertussen miljardair. Hopelijk zal dat tweede niet gebeuren. Delo is daarmee de jongste self-made miljardair van Engeland geworden, maar ook de eerste Bitcoin miljardair van Engeland.

Ben Delo richtte de crypto exchange BitMEX in 2014 op, waarbij hij meer dan 18 uur per dag aan het werk was in zijn om zijn exchange een van de grootste te maken. En dat is gelukt, BitMEX is op het moment 1 van de grootste crypto exchanges ter wereld met een handelsvolume van ongeveer 2 miljard dollar per dag.

Delo stuurde gisteren een tweet, die hij vandaag weer verwijderde. Er moest iets van zijn hart. Gelukkig hebben we de foto’s nog..

Zuinig

Ben Delo studeerde wiskunde en informatica aan het Worchester College in Oxford. Hierna heeft hij ervaring opgedaan als software engineer bij IBM. Ook is hij adjunct vicepresident geweest bij JP Morgan. Op het moment woont hij in Hong Kong.

De jonge miljardair gaf aan dat hij zuinig leeft. Delo neemt daarbij een voorbeeld aan de Amerikaanse miljardairs Warren Buffet en Bill Gates. Hij zegt dat hij zijn geld liever weggeeft aan goede doelen dan aan dure spullen.

Bronnen: The Times, Daily Mail

Foto:  Flickr / SeniorLivin

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!