Recap met Peter van Grinsven (ceo nTitle): “Met meer blockchainspellen zoals CryptoKitties komen 100 miljoen extra mensen naar crypto”

Door middel van games op de blockchain komen ruim 100 miljoen extra mensen in aanraking met cryptovaluta en tokens.
Dat voorspelt Peter van Grinsven, ceo van nTitle, een blockchain start-up die een brug wil slaan tussen gamers en onafhankelijke game-ontwikkelaars. Gamers betalen deze ontwikkelaars direct via de token van Ntitle zonder tussenkomst van een machtige partij zoals Steam die 30 procent per transactie vraagt. Bij nTitle ligt die transactievergoeding significant lager met 3 procent aan commissie. Ook de verkoop van tweedehandsspellen moet via het platform van nTitle, nu nog in testfase, gemakkelijker worden en meer geld in het laatje brengen van game-ontwikkelaars, een wereld waarin zeer hevige concurrentie heerst en briljante games soms kapitaal missen om gelanceerd te worden.

“Crypto Valley”

De Amsterdamse blockchain startup was aanwezig tijdens het prestigieuze TechCrunch event in het Zwiterse Zug, waar “Crypto Valley”, een ecosysteem voor de blockchainwereld, gevestigd is. Momenteel zijn er ‘slechts’ 20 miljoen zogenaamde cryptowallets in gebruik. Met een spel zoals “Snake” voor de Nokia of Candycrush of Farmville voor Facebook kan een applicatie een enorme vlucht krijgen, zo verwachten diverse marktspelers in de blockchainwereld, zoals onlangs ook de Amerikaanse serie-investeerder Michael Terpin in een interview met Bitcoin Magazine NL zei.

bitcoin meester

“Meer Cryptokitties nodig”

Van Grinsven: “Spellen hebben toegevoegde waarde voor een ecosysteem. Cryptokitties was immens populair. Er zijn meer van deze use cases nodig om blockchain en crypto populairder te maken onder de massa. We merken een toenemende interesse in nTitle. Zo zijn we volop in gesprek met diverse investeerders, partners en adviseurs zoals onder meer Kinetic Capital en Lakeside Partners, een invloedrijke adviseur hier in Crypto Valley Zwitserland. We zijn aanwezig tijdens het prestigieuze blockchain – en gamingevent NIFTY in Hongkong en bereiden ons voor op een publieke tokensale in november dit jaar.”

nTitle interview

Bekijk hier de gehele recap met Peter van Grinsven, ceo van nTitle.

Profiel Peter van Grinsven (1971)

Sinds 1999 internetondernemer, succesvol in het opzetten van online communities en marktplaatsen zoals Expatica.com, een internationale community voor expats, en Guerra Creativa, een marktplaats voor creatieven. Sinds 2007 oprichter en ceo van de digitale marketingfirma Connaxis, waar circa 60 mensen werken verspreid over zeven landen.
Sinds mei 2017 oprichter en ceo van nTitle, dat de licentierechten van creatieve content in de blockchain wil vastleggen om juist de makers ervan beter te beschermen tegen marktmonopolies.

Bovenstaand artikel is onderdeel van een partnership tussen Bitcoin Magazine NL en nTitle.

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!