Nieuws » Voetballers Gibraltar United krijgen volgend seizoen loon in crypto’s

Voetballers Gibraltar United krijgen volgend seizoen loon in crypto’s

Dat de financiële sector in Gibraltar voorop loopt in regulering op het gebied van fintech, crypto’s en de blockchaintechnologie wordt wederom duidelijk.

Gibraltar United

Niet verwonderlijk dat juist daar de eerste voetbalclub ter wereld opstaat die haar voetballers gaat betalen met cryptovaluta. In januari heeft het land regulaties voor bedrijven geïntroduceerd met betrekking tot het gebruik van de blockchaintechnologie. Tevens liggen er plannen om ICO-regulaties te introduceren.

Voetballers van Gibraltar United krijgen hun salarissen en bonussen voortaan dus in cryptovaluta’s uitgekeerd. Een unicum. De eigenaar, Pablo Dana, is zelf dan ook druk bezig met crypto en zit volop in cryptoproject Quantocoin.

Door de industrie te reguleren probeert Gibraltar transparantie en legitimiteit te verschaffen aan crypto-trading.

Dana: “A similar preoccupation with transparency prompted the introduction of cryptocurrency to Gibraltar United. The blockchain’s open-access nature could minimise corruption scandals that have plagued football and it provides a solution to pay foreign players, who cannot easily set up bank accounts in Gibraltar”

Andere voorbeelden

Gibraltar was al het eerste land ter wereld dat wedkantoren toeliet als shirtsponsor. Tegenwoordig zijn er behoorlijk wat voetbalteams en voetballers die iets met crypto van doen hebben.

Zo sloot de Poolse cryptocurrency exchange CoinDeal een deal met Wolverhampton Wanderers als shirtsponsor, omdat het team zich opmaakt om wederom de Premier League te betreden. Sinds 2011/2012 haalde het team de Premier League niet meer.

In januari van dit jaar sloot Arsenal een soortgelijke crypto-sponsorovereenkomst met de Amerikaanse cryptocurrency CashBet.

De Argentijnse voetballer Lionel Messi promoot ondertussen een ‘blockchain-telefoon’. De Colombiaanse James Rodriguez heeft zijn eigen cryptocurrency uitgegeven en ook Roberto Carlos sloot een deal met een crypto-project.

Daarnaast de welbekende Didier Drogba, die eerder bij Chelsea voetbalde. Hij ondersteunt crypto-project all.me, een nieuw social media platform aangaande crypto-trading.

Bron: The Guardian

Foto: Flickr / @cfcunofficial (Chelsea Debs) London

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Volgens deze bitcoin (BTC) pionier gaat de prijs ooit naar $10 miljoen

Marloes van der Scheer

Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder