cryptomunten » Altcoin Inside – deze 5 altcoins stegen het hardst: VeChain, Nano, Populous, Metaverse en Ontology

Altcoin Inside – deze 5 altcoins stegen het hardst: VeChain, Nano, Populous, Metaverse en Ontology

De cryptomarkt zit weer in de lift: afgelopen 24 uur is er 10 miljard dollar extra in de markt gepompt. Diverse altcoins wisten hiervan sterk te profiteren met dubbele groeicijfers.

Top 5 stijgers: VeChain, Nano, Populous, Metaverse en Ontology

Welke coins zijn dit de afgelopen week geweest? We behandelen voor deze rubriek enkel cryptomunten die een marktkapitalisatie van meer dan 100 miljoen dollar hebben om enige substantie te hebben. Deze vijf altcoins wisten opperbest te presteren de afgelopen week. Deze groei is vrijwel geheel toe te schrijven aan de groei van de afgelopen 24 uur.

1. VeChain Thor (VET): +36%
VeChain heeft een marktkapitalisatie van ruim 801 miljoen dollar en is op moment van schrijven met 36 procent in waarde toegenomen.
Concept in het kort: Productidentificatie via de blockchain. Fabrikanten moeten simpeler en veiliger toegang krijgen tot hun productgegevens. Valt binnen de cryptowereld op door partnerships met grote namen als BMW, DNV GL en PwC. Deze partnerships zitten nog echt in de pilot – en probeerfase.

Lees meer over VeChain in de rubriek Coin Highlight van Bitcoin Magazine NL.

2. Nano (NANO):+35%
Nano heeft een marktkapitalisatie van ruim 226 miljoen dollar en is op moment van schrijven met 35 procent in waarde toegenomen. Nano is een ‘rebrand’ van Raiblocks (XRB), een vrij populaire altcoins eind vorig jaar.

Concept in het kort: supersnelle betalingen, waarbij Nano van dezelfde technologie gebruik maakt als IOTA, de zogenaamde Directed acyclic graphs (DAG). Maakt al gebruik van het proof-of-stake consensus-principe.

3. Populous (PPT): +30%
Populous heeft een marktkapitalisatie van 231 miljoen dollar en is op moment van schrijven met 30 procent in waarde toegenomen.
Concept in het kort: financiering van het factuurproces via de blockchain, ook wel bekend als “invoice financing”, een markt van kopers en verkopers van facturen (ja, die bestaat…). Tussenpersonen verdienen nu geld door een factuur van een bedrijf eerder te betalen dan de werkelijke debiteur.

4. Metaverse ETP (ETP) +28%
Metaverse ETP heeft een marktkapitalisatie van ruim 144 miljoen dollar en is op moment van schrijven met 28 procent in waarde toegenomen. Metaverse omschrijft zichzelf als een gedecentraliseerd netwerk van ‘smart assets’ en digitale identiteiten, gebaseerd op open source blockchaintech. Opvallend: oprichter Eric Gu was ook één van de oprichters van NEO.

5. Ontology (ONT): 14%
Ontology heeft een marktkapitalisatie van ruim 301 miljoen dollar en is op moment van schrijven met 14 procent in waarde toegenomen. Ontology wil net zoals een aantal bedrijven zoals bijvoorbeeld Stratis het bestaande bedrijfsleven tools bieden om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met blockchaintech. Daarbij wordt niet alleen de finance wereld benaderd, maar ook bijvoorbeeld overheden en de medische industrie. Opvallend: Ontology deed geen ICO, bezitters van NEO kregen in maart dit jaar ONT uitgekeerd.

  bitcoin meester  

Lees eerdere Altcoin Insides:

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

IOTA en Jaguar Land Rover | Bitcoin update | Gevolgen Brexit | Indiase rijken wil investeren in BTC

Fomoflash

Waves’ decentrale cryptobeurs ondersteunt ethereum (ERC20) tokens

Wessel Simons

Coinbase kijkt naar acht nieuwe cryptomunten: Ontology, Waves, Cosmos, Dash en meer

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder