Blockchainstartup Civil sluit deal met The Associated Press

Civil Media Company, een onderneming dat de blockchain in de journalistiek integreert, heeft ingestemd met een tweeledige overeenkomst met The Associated Press (AP). De overeenkomst zal de distributie van de AP-inhoud via het netwerk van newsrooms van Civil en een partnerschap tussen de twee bedrijven omvatten.

Samenwerking

Civil ontving vorig jaar 5 miljoen dollar aan financiering van ConsenSys en creëert een gedecentraliseerde marktplaats voor duurzame journalistiek. Samen met The Associated Press gaat het een systeem bouwen, waarbij 14 newsrooms die deel uitmaken van het netwerk in staat zullen zijn informatie op te slaan op de ethereum blockchain. Door middel van smart contracts kunnen daarbij ook licentierechten worden afgedwongen.

Jim Kennedy, The Associated Press senior vice president Strategy and Enterprise Development: “AP has been pushing into new digital territory for more than two decades, and Civil is opening up another new space with interesting technology to explore and a commitment to good journalism”

Civil newsrooms krijgen sowieso een aangepast content management systeem (CMS) dat automatisch records toe zal voegen aan de ethereum blockchain. Denk aan informatie als datum van publicatie en wie de auteur is. Maar ook de volledige tekst van een artikel kan worden opgeslagen op de blockchain met behulp van Civil’s software.

https://twitter.com/luluyilun/status/988607887894241280

Yue Xin

De methode werd bekend door Yue Xin, een Chinese student aan de Universiteit van Peking. Zij gebruikte ethereum om een open brief te publiceren over jarenlang seksueel misbruik van een universiteitsstudent door een professor aan de universiteit.

Haar brief, waarin beschreven werd hoe de universiteit haar onder druk zette toen zij een verzoek had ingediend tot informatie over de voormalige student, werd snel verwijderd van alle Chinese social media netwerken. Als reactie op die censuur publiceerde Xin de brief in een ethereum-transactie.

Brede oplossing

Hoewel het ethereum publicatiesysteem oorspronkelijk ontworpen was voor gebruik door Civil newsrooms, lijkt het er bij de AP deal op dat het ook door andere media organisaties gebruikt zou kunnen worden.

Civil heeft verschillende divisies, waaronder een for profit entiteit genaamd Civil Labs, dat van plan is om software en tools te ontwikkelen voor commercieel gebruik. Er is ook een afdeling genaamd Civil Studios, dat zal helpen bij het produceren van verschillende mediaprojecten zoals podcasts en documentaires.

Civil houdt daarnaast op 18 september een ICO om meer geld op te halen. AP zal daarbij een deel van de CVL-tokens ontvangen die tijdens de verkoop worden uitgegeven.

Bronnen: Quartz, Civil

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!