Jeffrey Wernick: “Weinig mensen snappen de werkelijke waarde van bitcoin”

Jeffrey Wernick is een onafhankelijk investeerder met een brede portefeuille. Hij investeerde al vroeg in bedrijven als Uber en Airbnb en is ook al sinds 2009 in bitcoin geïnvesteerd.

Daarnaast maakt Wernick deel uit van de raad van advies van DataWallet – een digitale wallet voor online data – en Qtum – een gedecentraliseerd applicatieplatform dat gebruikt maakt van de blockchain.

Jeffrey Wernick

Hij richtte eerder het risicomanagementbedrijf AVI Portfolio Services Company op, waarmee hij een startkapitaal verdiende om zijn private beleggingsportefeuille op te bouwen.

Wernick investeerde in 2009 in bitcoin – het jaar waarin de cryptomunt het levenslicht zag. De investeerder geeft aan dat de werkelijke waarde van bitcoin te vinden is in de capaciteit om de grootste problemen die fiat valuta kennen op te lossen.

“Initially, my interest in [Bitcoin] was not just economic, it was also an issue of the fact of what would foster a good relationship between citizens and the government. It’s a people’s currency, it’s defined by the people, and it’s defined by rules and a protocol that people trust. And I think in a world where people don’t trust anything anymore, that it’s good to have protocols that people trust that they control themselves, that are not controlled by third parties”

“Bitcoin is fenomenaal”

Sinds 2009 heeft het elke vorm van valuta overtroffen gekeken naar waardering. Dat terwijl regeringen wereldwijd er weinig van willen weten en er alles aan doen om het de kop in te drukken. Een valuta die met dergelijke tegenslagen geconfronteerd wordt en toch op de been blijft is naar zijn mening opmerkelijk. Om vervolgens te kijken naar huidige waardering dan is bitcoin werkelijk fenomenaal te noemen, aldus Wernick.

Hij is van mening dat beleggers over een langere periode (meer dan vijf jaar) veel rijkdom kunnen vergaren, meer dan in welke andere vorm van beleggen dan ook. Toch ook met de opmerking dat mensen niet meer moeten investeren dan zij kunnen veroorloven te verliezen, aangezien Wernick zichzelf geen medium wil noemen. Zijn mening is absoluut niet heilig, maar een bijzondere visie heeft hij wel.

Overheden creëren volatiliteit

“I think everybody should put something into crypto. And the people who move first will make more money than those that move second, who’ll make more money than those that move third,and – andeventually when crypto is broadly adopted, then people start using it as an exchange,and it will no longer be volatile in pricing, it’ll be stable in pricing”

Wernick is van mening dat een groot deel van de prijsvolatiliteit van cryptovaluta’s te maken heeft met de onzekerheid die overheden creëren door weinig duidelijkheid te geven aangaande overheidsbeleid. Met andere woorden: Overheden creëren deze volatiliteit terwijl zij juist de partij zijn die dit aan kunnen pakken. Ook op de gewone kapitaalmarkten zien we overheden namelijk op velerlei manieren inspringen om volatiliteit te beperken. Dat dit op de cryptomarkt niet gebeurd is opmerkelijk te noemen. Maar het zou juist een goede reden kunnen zijn om daarom hierin een gedeelte te investeren, aldus Wernick.

Hoe dan ook is Wernick een interessante man om naar te luisteren. Oordeel zelf!

Bronnen: Business Insider, AMB Crypto, Crypto News

Foto: Flickr / Crypto 360

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!