Monetary Authority of Singapore en Singapore Exchange kondigen samenwerking aan met Deloitte en Nasdaq

De Monetary Authority of Singapore (MAS) en de Singapore Exchange (SGX) kondigden vandaag een samenwerking aan met meerdere grote partijen om de afwikkeling van cryptoactiva te vergemakkelijken.

Ubin-project

Als onderdeel van haar Ubin-blockchainintegratieprogramma, waarmee MAS sinds 2016 hard aan de slag is, gaat het een samenwerking aan met SGX, Anquan, Deloitte en Nasdaq.

Samen gaan de partijen “Delivery versus Payment” (DvP) mogelijkheden creëren voor de vereffening van cryptoactiva over verschillende blockchainplatforms heen. Anquan, Deloitte en Nasdaq zullen daarbij als technische partners optreden. Zij gaan gebruik maken van de open source-software die in fase 2 van het Ubin-project is ontwikkeld.

Sopnendu Mohanty, Chief Fintech Officer bij MAS: “Blockchain technology is radically transforming how financial transactions are performed today, and the ability to transact seamlessly across blockchains will open up a world of new business opportunities”

bitcoin meester

Singapore als blockchain-hub

Het project zal uiteindelijk een rapport moeten opleveren waarin de mogelijkheden van de automatisering van DvP settlement-processen met smart contracts worden onderzocht en belangrijke ontwerpoverwegingen worden geïdentificeerd om een soepelere werking en een betere bescherming van beleggers te waarborgen. Het verslag zal in november 2018 worden gepubliceerd.

Magnus Haglind, Senior Vice President en Head Product Management Market Technology bij Nasdaq: “In our experience of developing projects to leverage blockchain to improve market and operational efficiencies, the willingness to collaborate by cross-industry parties was – and is – the most essential component for success. As we partner to develop technological capabilities to bridge between blockchains from both SGX and MAS, we are excited to join forces in backing and advancing Singapore’s focus on building a Smart Financial Centre ecosystem”

MAS blijft daarmee positieve stappen zetten in de richting van een cryptovriendelijke jurisdictie in Singapore. Langzaam maar zeker komt het optimisme over de toekomst van de technologie tot uiting in het Aziatische land, waarbij het zeker middels het Ubin-project een groot pleitbezorger mag heten voor de blockchaintechnologie.

Bronnen: SGX

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address