Nasdaq zet stappen richting crypto, koopt software-ontwikkelaar Cinnober

De National Association of Securities Dealers Automated Quotations (Nasdaq) kondigde aan dat het van plan is het Zweedse Cinnober over te nemen. Cinnober betreft een software-ontwikkelaar dat twee maanden geleden een samenwerking aan is gegaan met BitGo.

Overname

Nasdaq heeft een bod gedaan van 190 miljoen dollar op de aanbieder van beurssoftware Cinnober. Het zou een belangrijke eerste stap kunnen zijn voor Nasdaq in de wereld van crypto.

Adena Friedman, President en CEO bij Nasdaq: “The combined intellectual capital, technology competence and capabilities of Cinnober and our Market Technology business will expand the breadth and depth of our fastest growing division at Nasdaq”

Nasdaq en Cinnober

Nasdaq is gevestigd in New York City en is de op een na grootste beurs ter wereld gekeken naar marktkapitalisatie, met een waarde van zo’n 10 biljoen dollar. De bijna 50 jaar oude beurs staat bekend als de eerste elektronische, geautomatiseerde beurs.

Cinnober bedient wereldwijd toonaangevende financiële markten met robuuste, multi-asset handels- en clearingoplossingen. Via Irisium biedt Cinnober ook een platform voor markttoezicht om de integriteit van de markt te beschermen.

De Raad van Bestuur van Cinnober heeft aandeelhouders aanbevolen het bod te aanvaarden. Verwacht wordt dat de aanvaardingsperiode van het openbaar overnamebod in het vierde kwartaal van 2018 zal worden afgerond.

Nils-Robert Persson, medeoprichter en voorzitter van de raad van bestuur van Cinnober: “Since co-founding Cinnober in 1998, Cinnober has been on an exciting journey and has become a leading supplier of financial technology providing services to exchanges and trading houses worldwide. I see the offer as the next step in Cinnober’s development”

Samenwerking met BitGo

In juli dit jaar ging Cinnober een samenwerking aan met Bitgo. BitGo is marktleider op het gebied van institutionele cryptografische beveiliging. Ze werken samen om oplossingen te bieden voor cryptobeurzen. Nu Nasdaq van plan is Cinnober over te nemen een duidelijk signaal dat zij stappen zet in de cryptowereld.

Door de samenwerking met BitGo consolideert Cinnober haar aanbod aan cryptobeurzen die behoefte hebben aan een betrouwbare en beproefde handelsoplossing om te kunnen omgaan met toenemende marktvolumes, verwachtingen van institutionele beleggers en de eisen van toezichthouders, zo schreef het bedrijf in een persbericht.

Bronnen: Nasdaq, Cinnober, Fin Extra

Foto: Flickr

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!