Stresstest Bitcoin Cash (BCH) met 2,1 miljoen transacties geslaagd, koers omhoog

Bitcoin Cash heeft zaterdag 1 september een stresstest uitgevoerd op haar netwerk. Ruim 2,1 miljoen transacties zijn uitgevoerd, terwijl het verwerkingstarief laag bleef: 0,002 dollar. De invloedrijke twitteraar Jameson Lopp, normaliter een criticaster sinds Bitcoin Cash-splitsing, rapporteerde neutraal over de stresstest.

Bitcoin Cash stresstest

De stresstest is bedoeld om de capaciteit en schaalbaarheid van het netwerk te testen. De data wordt vrijgegeven aan ontwikkelaars die op het BCH-netwerk willen decentrale applicaties (dApps) ontwikkelen. Het aantal transacties liep op tot 14.000 transacties per blok, met uitschieters boven de 25.000 transacties. Normaal liggen deze getallen tussen de 90 en 150 per blok. Op het netwerk van bitcoin liggen de transacties momenteel tussen de 1.000 en 1.500 transacties per blok. De vergoeding per transacties is vrij laag te noemen: 0,002 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stresstest Bitcoin Cash (BCH) met 2,1 miljoen transacties geslaagd, koers omhoog

Commerciële transacties

Bitcoin Cash kwam eerder deze maand minder positief in het nieuws. Zo is het aantal commerciële transacties met BCH significant gedaald. Volgens marktonderzoeker Chainanalysis is er 3,7 miljoen dollar afgerekend in mei 2018 met BCH in tegenstelling tot 10,5 miljoen dollar in maart 2018.
ICO-consultant Satis Group deed daar nog een schepje boven en concludeerde dat de prijs van BCH naar 268 dollar gaat dalen, terwijl bitcoin meer dan 98 duizend dollar waard wordt.

Stijgende koers

Als gevolg van de geslaagde stresstest ging de koers van BCH behoorlijk omhoog het afgelopen weekend.

Stresstest Bitcoin Cash (BCH) met 2,1 miljoen transacties geslaagd, koers omhoog

Bronnen: Bitcoin Cash / Cointelegraph / Bitinfocharts

Disclaimer: de auteur van dit artikel bezit een geringe hoeveelheid Bitcoin Cash in zijn portfolio.

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...