Nieuwsberichten » Altcoin » AFM legt miningbedrijf dwangsom op, bedrijf blijkt failliet

AFM legt miningbedrijf dwangsom op, bedrijf blijkt failliet

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Dutch Crypto Mining B.V. (DCM) uit Duiven een dwangsom opgelegd.  DCM voldoet herhaaldelijk niet aan de informatieverzoeken, zo meldt de toezichthouder op haar site. Zonder aanvullende informatie kan de AFM niet beoordelen of de wet is overtreden.

Cryptovaluta minen

Particulieren konden via de website www.dutchcryptomining.nl een investering doen voor het minen van crypto’s. AFM heeft sterke vermoedens dat DCM effecten aan het publiek of aandelen in een miningbedrijf heeft aangeboden. Dat is in strijd met de Wet op het financieel toezicht (Wft). Zonder een door de AFM goedgekeurde prospectus of een door de AFM verleende vergunning is het aanbieden van een effect niet mogelijk. De AFM heeft om informatie omtrent de activiteiten van DCM gevraagd, zodat zij kan vaststellen of deze wettelijke verplichtingen worden nageleefd.

Sinds 5 oktober 2018 is DCM verplicht gesteld een dwangsom te betalen. Iedere dag dat DCM niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met €5.000 tot een maximum van €50.000. De dwangsom heeft op 15 oktober 2018 het maximale bedrag van € 50.000 bereikt. Tot op heden heeft de AFM de informatie nog niet ontvangen. Inmiddels blijkt dat DCM op 23 oktober failliet is verklaard. Het is onbekend hoeveel beleggers hiervan de dupe zijn geworden.

Wat is een last onder dwangsom?

De AFM omschrijft een “last onder dwangsom” als volgt: een instrument waarmee een onderneming of een persoon wordt opgedragen (gelast) een gedraging te doen of te laten. Als binnen de gestelde termijn niet aan de opdracht is voldaan, dan moet de onderneming/persoon een geldsom betalen. In dit geval probeert de AFM informatie te krijgen die nodig is om onderzoek naar een mogelijke overtreding uit te voeren.

Bron: AFM

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Wessel Simons

Stagneert de groei van Bitcoin’s Lightning Network?

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder