Seoul steekt 108 miljoen in blockchaintech om administratieve lasten te verlagen

Park Won-soon, de burgemeester van Seoul, heeft een vijfjarenplan gepresenteerd: de hoofdstad van Zuid-Korea steekt 108 miljoen dollar in blockchaintechnologie om haar stad een stuk slimmer te maken. Hij zei dit tijdens een congres in het Zwitserse Zürich.

Administratieve lasten verlagen

De stad, met 10 miljoen inwoners groter dan New York, wil met blockchaintechnologie de efficiency van veertien publieke diensten vergroten. Hierbij moet gedacht worden aan vele administratieve diensten zoals de uitgifte het uitgeven van officiële documenten zoals paspoorten, het beheer van de subsidiepotten, maar ook het registeren van stemmen bij openbare verkiezingen. Ook wil Seoul onverzekerde werkenden in staat stellen zich te laten registeren via de blockchain. Deze doelgroep is nu niet zichtbaar voor de autoriteiten, welzijnsorganisaties maar ook verzekeraars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockchain startups

Het geld vloeit ook naar het oprichten van zogenaamde innovatiehubs om huisvesting te bieden aan 200 opstartende blockchainbedrijfjes. Park werd in juni dit jaar herkozen als burgemeester van Seoul. Ook de centrale overheid van Zuid-Korea wil blockchainintegratie bevorderen en steekt 9 miljoen dollar in slimmer en efficiënter maken van zes belangrijke diensten.

Bron: Coindesk

Foto: Flickr.com (InSapphoWeTrust)

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Zuid-Korea

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...