Facebook
Nieuws » Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin Cash ‘Dork’

Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin Cash ‘Dork’

Column John van Meer – Vandaag is het dan zover. De Bitcoin Cash Fork naar Bitcoin ABC en Bitcoin SV. Alsof Bitcoin Cash voor de leek nog niet verwarrend genoeg was. Ik kreeg en krijg er genoeg vragen over. Is het hetzelfde als Bitcoin? Welke is de echte? Nee, volgens de kampen Bitcoin ABC en SV moest er nog een splitsing komen met die belachelijke, dorky namen als gevolg. Naast dat is het ook nog eens één grote shit-show. Dat is niet goed voor het crypto-imago, die voor sommigen nu al niet het allerbeste is.

Bitcoin Cash hard fork

Forks zijn niks nieuws. Over het algemeen forkt een coin zonder dat er veel gaande is. De redenen voor de aankomende fork zijn al veelbesproken. Vorig jaar was er natuurlijk al enige heisa en modder gegooi toen Bitcoin forkte naar Bitcoin core en Bitcoin Cash. Nu lijkt het niet meer eens op moddergooien en willen sommigen uit de verschillende kampen elkaar kapot maken en als het nodig is de rest van de cryptocurrencies. Toen werd er overigens ook al o.a. vanuit het Bitcoin core kamp gewaarschuwd dat Bitcoin Cash meerdere forks te wachten staat. Of ze Bitcoin daadwerkelijk met een 51% kunnen aanvallen lijkt me sterk, maar toch kan het een invloed hebben op Bitcoin en andere cryptovaluta.

FUD

Veel cryptonieuws en ontwikkelingen komen niet in de algemene media. Daar blijft het vaak bij FUD en prijsontwikkelingen. Vaak is dat omdat het al snel technisch wordt en men het toch niet begrijpt. Toch ben ik een beetje huiverig dat na vanaf vandaag het nieuws over de fork  zal worden gebruikt om FUD te verspreiden en crypto is een slecht daglicht te stellen. Dat is negatief voor de cryptospace en waarschijnlijk ook de prijzen. Erg jammer deze “oorlog”. Ik hoop dat het snel voorbij is, maar zoals ik net al schreef ziet het er naar uit dat het verhaal een vervelend staartje kan krijgen als andere cryptocurrencies ook worden aangevallen.

Als je meer informatie wil inzien over de fork, zoals wanneer het gaat gebeuren, op welke block height en wat de langste chain is dan kun je een kijkje nemen op https://cash.coin.dance/.

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) richting de $11.000, twitter account van Bitcoin (Cash) opgeschoond

Arnold Hubach

Long Bitcoin, Short the bankers! Dit is waarom we BTC wel/niet moeten omarmen

Arnold Hubach

Crypto 101: Segregated Witness (SegWit) als schaalbaarheidsoplossing

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder