Nieuwsberichten » Bitcoin » beleggen » Nxchange en Zwitserse blockchainbeurs Lykke gaan security tokens aanbieden

Nxchange en Zwitserse blockchainbeurs Lykke gaan security tokens aanbieden

Lykke en effectenbeurs Nxchange gaan samenwerken om een beurs te starten voor zogenaamde security tokens of tokenized securities (STO’s).

Security tokens

Het Zwiterse Lykke is een blockchainbeur en wordt aandeelhouder van Nxchange. Daarvoor leveren de Zwitsers onder meer kapitaal, blockchaintechnologie, infrastructuur voor de cryptohandel en kennis op het gebied van financiële structurering. Nxchange, in Nederland bekend om de notering van Fastned, wil beleggers de kans bieden om in STO’s te kunnen investeren. Beide partijen lanceren ook een wallet waarmee gebruikers de activa veilig kunnen opslaan. Nxchange kondigde onlangs een samenwerking met de ABN AMRO Clearing aan voor de ontwikkeling van een blockchainrekening waarmee transacties realtime kunnen worden afgewikkeld.

Lees een eerder interview wat we met Marleen Evertz hadden in maart dit jaar >> “We gaan gereguleerd tokens aanbieden via cryptobeurzen”

Oprichter Richard Olsen van Lykke: “Dit is een historische dag want we streven een rechtvaardiger en democratischer financiële wereld na. Digitale activa en blockchaintechnologie is de technologie van de toekomst met meer nadruk op regulering en compliance.”

Marleen Evertsz, CEO en oprichter van Nxchange voegt toe: “Het is tijd voor een modernere transactievormen: efficiënt, real-time, 24/7, transparant en ondersteund door compliance procedures die maximale veiligheid garanderen. We zijn blij met de partnership van Lykke en de krachten te bundelen in de opbouw van de Next Generation Stock Exchange.”

Bron: persbericht Lykke

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptobeurs CGEX sluit deuren binnen één jaar na lancering

Wessel Simons

Coinbase verliest Barclays als partner voor Britse betalingen

Arnold Hubach

Cryptobeurs Ethfinex stapt weg van Bitfinex, rebranding naar DeversiFi

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder