bitcoin minen
Nieuwsberichten » Bitcoin Ant miners geïnfecteerd door virus in China

Bitcoin Ant miners geïnfecteerd door virus in China

Een virus gericht op bitcoin-miners is zich aan het verspreiden in China. Het virus lijkt zich vooral te hebben gericht op de Bitmains antminers. Er zou 10 BTC moeten worden overgemaakt,  word hier geen gehoor aan gegeven dan zou de hacker de mine installatie overhit laten raken door de virus.

Het virus kan echter worden verwijderd door de SD-kaart van de geïnfecteerde mine computer te formatteren, wat enigszins vergelijkbaar is met het opnieuw installeren van een besturingssysteem.

Toch kan dit proces een behoorlijke tijd in beslag nemen, daarbij kan ook de hele mine farm uitvallen. Mocht een miner besmet raken dan kan hij de virus overbrengen naar andere miners in het netwerk.

Geinfecteerde firmware

Het virus lijkt afkomstig te zijn van een overklokfirmware . Een normale bitmain-asics die bijvoorbeeld met 13,5 Th/s kan minen kan dit versnellen naar 18 Th/s door overklokken. Een van deze firmware is blijkbaar geïnfecteerd met een virus.

Dit lijkt te zijn begonnen rond augustus vorig jaar en zijn er meerdere varianten miners besmet zoals de Antminer S9, T9 en zelfs de Litecoin miner L3 +. Het is een op Linux gebaseerd virus. De aard van het virus evolueert om op een stealth manier. De hacker kan zelf beslissen wanneer het ransomeware-aspect wordt geactiveerd.

bitcoin virus
bron

 

Miners, wie zijn dat en wat doen zei?

In principe kan iedereen een miner worden of beter gezegd gaan minen. Het enige wat hier voor nodig is is een internetverbinding en een snelle computer. In feite is minen een cryptologische puzzel oplossen die nodig is om een transactie compleet te maken.  Nadat een miner een oplossing heeft gevonden, kan er een nieuwe blok worden gebouwen en dit aan de blockchain toevoegen. Als een stimulans heeft hij het recht om een zogenaamde coinbase-transactie toe te voegen die hem een specifiek aantal Bitcoins/satoshi geeft.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder