Je Uber-tegoed opwaarderen kan via deze cryptoapp

Een taxirit afrekenen met gebruik van cryptocurrencies? Dat kan tegenwoordig. Cryptoapp Vendit heeft namelijk deals afgesloten met Uber en Domino's Pizza. Gebruikers van de app kunnen hun cryptovaluta inzetten voor een taxirit of een pizza.

Uber-tegoed opwaarderen met cryptoapp

Daarvoor zijn wel nog een aantal stapjes nodig, zo blijkt uit de onderstaande filmpjes van de Amerikaanse startup Vendit. Want hoe werkt het? Je moet eerst bitcoin, ethereum of zelfs Lindacoin of PACcoin storten op een Linda of PAC betaalkaart. Deze zijn gewoon zichtbaar in de interface van de Vendit-app. Je tegoed in bitcoin of Linda zet je om in de Vendit-token (ERC20), waarmee deze dus fungeert als een gateway-token naar een dienst zoals Uber. De Vendit-token wordt omgezet in fiat geld om de dienst of product met Uber, Domino's of Groupon af te rekenen. Het bedrijf wil met haar tokenmodel de kosten van winkelketens en andere aanbieders verlagen, getuige het onderstaande plaatje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je Uber-tegoed opwaarderen kan via deze cryptoapp

Tokensale

Vendit heeft op dit moment een private ronde van haar tokensale lopen. Onder meer de Nederlander Ronald Bullens is als CMO bij het project betrokken. Vendit wil in totaal

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...