Facebook

John van Meer: Bitcoin koers 410 dagen na het hoogtepunt, wat nu?

Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Eind 2017 bereikten we de top van 20.000 dollar met de koers van bitcoin (BTC). Nu, 410 dagen later, is de bodem nog niet bereikt, zo lijkt het. Waarom is dit interessant? Omdat het met de vorige cyclus 410 dagen duurde om de bodem te bereiken.

Bitcoin koers en zijn prijscycli

Een blik terug in het verleden. Op 30 november 2013 werd de top bereikt met een prijs van 1.160 dollar. Het duurde vervolgens 410 dagen voordat de bodem werd bereikt op 153 dollar (zie figuur hieronder). Ga je nog verder terug in de prijshistorie van bitcoin, dan worden de prijscycli steeds langer. Ik vind dit een teken de cryptomarkt volwassener wordt.

In de traditionele markten duren deze cycli vaak veel langer in vergelijking met bitcoin. En met bitcoin duren de cycli ook steeds langer. Wanneer markten tekenen van volwassenheid tonen, dan ontstaat er meer vertrouwen in een markt. En wie weet de SEC ook en gaan ze een aantal bitcoin ETF’s goedkeuren. Het is voor een groep mensen vervelend dat het al zo lang duurt. Het is merkbaar dat de interesse in crypto afneemt. 

Bearmarket en bitcoin halving

Ondanks technische analyse kan niemand voorspellen waar de bodem is of wanneer de bear market eindigt. Een nieuwe theorie die zich de ronde doet over het internet voorspelt dat de bodem of einde van de bear market zich zal voltrekken rond de volgende bitcoin halving. Dat is het proces waarbij de block rewards voor de miners worden gehalveerd (6.25 bitcoins i.p.v. 12.5).

Doordat er minder bitcoins op de markt terecht zullen komen is het goed mogelijk dat de prijs per bitcoin omhoog zal gaan. Tenslotte is alles in de wereld het resultaat van vraag en aanbod. Of het zo zal gaan lopen is afwachten, maar voor veel mensen zal 2020 veel te lang gaan duren en meer mensen zullen afhaken. En niet alleen dat, steeds meer crypto-startups zullen iets anders moeten verzinnen als hun waarde blijft afnemen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws!

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta geschiedt op eigen risico.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!