Cryptobeurs Kraken lijft start-up in voor aanbod bitcoin-opties

Kraken heeft start-up Crypto Facilities overgenomen voor ruim 100 miljoen dollar. Ceo Jesse Powell verklapt aan Coindesk dat er een “getal van negen cijfers” met de deal gemoeid is. Door de overname kan het bedrijf uit San Francisco onder meer bitcoin opties gaan aanbieden.

Opties op bitcoin

Wat krijgt Kraken voor dat bedrag? De cryptocurrencies worden nu via spotprijzen aangeboden, maar door de deal zijn nu ook opties mogelijk, waarmee klanten ‘long’ of ‘short’ kunnen gaan. Crypto Facilities is een Britse entiteit, met een licentie van de Britse toezichthouder Financial Conduct Authority. De FCA heeft de koop goedgekeurd.

Lees verder op Bitcoin Magazine NL: “Cryptomarkt van 1.000 miljard dollar kwestie van tijd”

Volgens ceo Jesse Powell bespaart Kraken hier jarenlang getouwtrek met autoriteiten mee om bijvoorbeeld futures te kunnen aanbieden. Binnenkort kunnen klanten dus opties nemen op handelsparen van bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), Ripple (XRP), litecoin (LTC) en ethereum (ETH). Verschil is dat de opties 24/7 verhandelbaar in tegenstelling tot de ‘normale’ optiebeurzen in de VS bijvoorbeeld.
Alle 25 medewerkers van Crypto Facilities gaan over naar Kraken.

“The deal brings our total developer team to over 100, and will accelerate Crypto Facilities by enabling us to add more assets. We plan to launch more contracts in the medium-term and Kraken also has plans to launch more assets.

 

Financieringsronde

Kraken is ook nog bezig met een nieuwe financieringsronde die het bedrijf moet waarderen op 4 miljard dollar. Daarmee wil de beurs uit Silicon Valley zich in het rijtje Coinbase en Binance scharen. Powell bekijkt de mogelijkheid of ook kleinere beleggers, die onder de 100.000 dollar willen inleggen, aan de ronde kunnen meedoen. Hij ziet Coinbase en Bitstamp als zijn directe concurrenten en niet zozeer Binance. Daarover zegt hij: “Ze zijn niet actief in de VS en in mijn ogen staan ze los van de reguliere wet – en regelgeving, omdat ze transactieverkeer met banken hebben.”

“Right now there isn’t anything else. In Europe, we are the only regulated platform for derivatives and we’re not aware of anything in the pipeline.”

Bron: Coindesk

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!