facebook

Facebook dichterbij met gebruik blockchaintechnologie dan gedacht?

Mark Zuckerberg, CEO en oprichter van Facebook, wil mogelijk gebruik maken van blockchain-technologie. Hij ziet mogelijkheden voor het autoriseren van gegevens, zoals logins en accountvalidatie. Dit heeft hij bekend gemaakt in een interview met professor Jonathan Zittrain van Harvard Law op 20 februari.

In het interview herhaalde Zuckerberg zijn januari-belofte waar hij zei dat hij in blockchain- en cryptocurrencies zou kijken vanwege het gedecentraliseerde kracht.

Cambridge Analytica-schandaal

Met deze mindset legt Zuckerberg de mogelijke use cases van blockchain binnen het framework van Facebook. Met deze actie willen ze van de vieze nasmaak die ze hebben gekregen van het Cambridge Analytica-schandaal. De CEO voegt er ook aan toe dat gedecentraliseerde systemen gebruikers meer controle over hun gegevens kunnen geven, maar ook kan leiden tot meer misbruik.

In een volledig gedistribueerd systeem kan niemand hen die toegang afsnijden. Een volledig gedistribueerd systeem machtigt individuen aan de ene kant, maar het verhoogt echt de inzet, aldus Zuckerberg. Het is een stuk eenvoudiger om verantwoordelijke grote bedrijven zoals Facebook of Google aansprakelijk te stellen dan een reeks apps van derden.

Tijdens de discussie was Zuckerberg blij om beide kanten van de vergelijking te bekijken in termen van het implementeren van blockchain-technologie op het sociale mediaplatform.

Facebook experimenteert al

Facebook heeft een nieuwe stap gezet in het experimenteren met en implementeren van blockchain-technologie op zijn platform. De voormalige vice-president van Messenger David Marcus werd toegewezen om in mei van vorig jaar een team op te richten. Dit is gedaan onder de mom van het “verkennen” van blockchain mogelijkheden voor Facebook. Is de media gigant dichter bij het gebruik van blockchain technologie dan we dachten?

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!