facebook
Nieuwsberichten » Facebook dichterbij met gebruik blockchaintechnologie dan gedacht?

Facebook dichterbij met gebruik blockchaintechnologie dan gedacht?

Mark Zuckerberg, CEO en oprichter van Facebook, wil mogelijk gebruik maken van blockchain-technologie. Hij ziet mogelijkheden voor het autoriseren van gegevens, zoals logins en accountvalidatie. Dit heeft hij bekend gemaakt in een interview met professor Jonathan Zittrain van Harvard Law op 20 februari.

In het interview herhaalde Zuckerberg zijn januari-belofte waar hij zei dat hij in blockchain- en cryptocurrencies zou kijken vanwege het gedecentraliseerde kracht.

Cambridge Analytica-schandaal

Met deze mindset legt Zuckerberg de mogelijke use cases van blockchain binnen het framework van Facebook. Met deze actie willen ze van de vieze nasmaak die ze hebben gekregen van het Cambridge Analytica-schandaal. De CEO voegt er ook aan toe dat gedecentraliseerde systemen gebruikers meer controle over hun gegevens kunnen geven, maar ook kan leiden tot meer misbruik.

In een volledig gedistribueerd systeem kan niemand hen die toegang afsnijden. Een volledig gedistribueerd systeem machtigt individuen aan de ene kant, maar het verhoogt echt de inzet, aldus Zuckerberg. Het is een stuk eenvoudiger om verantwoordelijke grote bedrijven zoals Facebook of Google aansprakelijk te stellen dan een reeks apps van derden.

Tijdens de discussie was Zuckerberg blij om beide kanten van de vergelijking te bekijken in termen van het implementeren van blockchain-technologie op het sociale mediaplatform.

  bitcoin meester  

Facebook experimenteert al

Facebook heeft een nieuwe stap gezet in het experimenteren met en implementeren van blockchain-technologie op zijn platform. De voormalige vice-president van Messenger David Marcus werd toegewezen om in mei van vorig jaar een team op te richten. Dit is gedaan onder de mom van het “verkennen” van blockchain mogelijkheden voor Facebook. Is de media gigant dichter bij het gebruik van blockchain technologie dan we dachten?

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder