bitcoin btc

John van Meer: Nog té weinig vertrouwen dat koers bitcoin stijgt

Column John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Vorige week hadden we een mooie groene week die plotseling werd beëindigd door een bearish engulfing candlestick. Bitcoin dipte in slechts enkele minuten met meer dan 350 dollar. In de column van vorige week voorspelde ik dat al. Hoe gaat het potentieel nu verder met bitcoin en crypto? 

Koersmanipulatie en stop-losses

Mijn verwachting kwam enigszins uit: we zijn gestrand rond de 0.5 en 0.168 fibonacci lijnen (~$3.800) na een mooie uptrend. Dat het zo snel gebeurde, had ik niet voorzien. Mijn inziens een mooi karweitje manipulatie met veel stop losses die werden gebroken. Daaruit blijkt dat veel mensen nog niet écht vertrouwen hebben in de uptrend. Zelf heb ik ook nog geen vertrouwen dat de uptrend blijft doorzetten. Het geeft het belang weer hoe belangrijk het is om stop losses te gebruiken.

Bitcoin koers – wekelijkse grafiek

Voor nu lijkt een higher low buiten de mogelijkheden te behoren. Want er kan met minder overtuiging worden gesproken dat de wekelijkse trend doorzet. (zie onderstaand figuur 1) De RSI blijft wel stijgen en heeft daar nog veel ruimte voor. Zo is de koers beland in een equilibrium, die vooral op de daily grafieken goed is te zien.

Saaier traden

Naar verwachting blijft de koers waarschijnlijk tussen de oranje lijnen voor de komende weken: tussen 3.420 en circa 4.400 dollar. De bewegingen binnen die range worden steeds kleiner. Daarna moeten de bulls en bears het weer uitvechten om weer een duidelijke richting te geven aan de koers. Tot die tijd is het weer wat saaier om te traden met bitcoin.

bitcoin

Figuur 1: de prijs gaat zich hoogstwaarschijnlijk afspelen tussen de oranje lijnen komende weken.

Nieuwe tradingcursus in ontwikkeling

Voor beginner ontwikkel ik een online trading cursus voor bitcoin en cryptocurrencies. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuw!

Lees meer van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

FacebookDe Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!