Recruit, moederbedrijf Indeed.com en Glassdoor, investeert in cryptoproject Beam

Het Japanse Recruit maakte bekend dat het middels haar RSP Blockchain Tech Fund gaat investeren in blockchain- en crypto startup Beam. Recruit is ook wel beter bekend middels Amerikaanse dochteronderneming Indeed.com. Ook in Nederland mag dit een bekende banenzoekmachine heten. Het bedrijf kwam vorig jaar al uitgebreid in het nieuws toen het banenzoekmachine Glassdoor over wist te nemen voor 1,2 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investering Beam

Beam is een Israëlische startup die een op Mimblewimble gebaseerde Privacy Coin heeft gecreëerd. Middels deze privacycoin voorkomen zij de openbaarmaking van transactiegegevens aan derden. Ook beschermen ze de transactiegegevens van de gebruiker.

De investering in Beam werd gedaan middels het 25 miljoen dollar grote RSP Blockchain Tech Fund van Recruit. Dit fonds is gericht op het investeren en verwerven van aandelen in blockchain- en cryptobedrijven. Hoeveel er precies in Beam wordt geïnvesteerd werd niet direct duidelijk.

Regulering noodzakelijk

Recruit, dat in het fiscale jaar 2017 een totale omzet kende van meer dan 18 miljard dollar kende, ziet verder genoeg redenen om in de cryptowereld te stappen.

“Recruit recognizes the revolutionary impact of blockchain technology in facilitating innovation while preserving confidential data. At the same time Recruit understands the need for appropriate government regulation to ensure that this new technology is not abused. The company will monitor and support the healthy development of not only the blockchain technical field, but also the relevant legal systems and new technological fields”

Uit deze passage blijkt duidelijk dat het bedrijf heeft vastgesteld dat de blockchain in de toekomst van vitaal belang is. Zowel voor de groei van haar eigen onderneming als die van andere technologiebedrijven. Echter ziet zij regulering wel als een absolute must om verder te kunnen bouwen op de befaamde blockchaintechnologie.

Beam

De cryptovaluta Beam kende tot nu toe een hoogste koers van 3,15 dollar. Sinds 18 januari is de cryptomunt terug te vinden op Coinmarketcap. Op het moment koerst de cryptovaluta op de 1,25 dollar en lijkt het vooralsnog weinig te profiteren van het nieuws aangaande investering door Recruit.

Bronnen: Forbes, Recruit

Foto: YouTube still

Lees meer over:
cryptoinvestering