cryptomunten » Recruit, moederbedrijf Indeed.com en Glassdoor, investeert in cryptoproject Beam

Recruit, moederbedrijf Indeed.com en Glassdoor, investeert in cryptoproject Beam

Het Japanse Recruit maakte bekend dat het middels haar RSP Blockchain Tech Fund gaat investeren in blockchain- en crypto startup Beam. Recruit is ook wel beter bekend middels Amerikaanse dochteronderneming Indeed.com. Ook in Nederland mag dit een bekende banenzoekmachine heten. Het bedrijf kwam vorig jaar al uitgebreid in het nieuws toen het banenzoekmachine Glassdoor over wist te nemen voor 1,2 miljard dollar.

Investering Beam

Beam is een Israëlische startup die een op Mimblewimble gebaseerde Privacy Coin heeft gecreëerd. Middels deze privacycoin voorkomen zij de openbaarmaking van transactiegegevens aan derden. Ook beschermen ze de transactiegegevens van de gebruiker.

De investering in Beam werd gedaan middels het 25 miljoen dollar grote RSP Blockchain Tech Fund van Recruit. Dit fonds is gericht op het investeren en verwerven van aandelen in blockchain- en cryptobedrijven. Hoeveel er precies in Beam wordt geïnvesteerd werd niet direct duidelijk.

  bitcoin meester  

Regulering noodzakelijk

Recruit, dat in het fiscale jaar 2017 een totale omzet kende van meer dan 18 miljard dollar kende, ziet verder genoeg redenen om in de cryptowereld te stappen.

“Recruit recognizes the revolutionary impact of blockchain technology in facilitating innovation while preserving confidential data. At the same time Recruit understands the need for appropriate government regulation to ensure that this new technology is not abused. The company will monitor and support the healthy development of not only the blockchain technical field, but also the relevant legal systems and new technological fields”

Uit deze passage blijkt duidelijk dat het bedrijf heeft vastgesteld dat de blockchain in de toekomst van vitaal belang is. Zowel voor de groei van haar eigen onderneming als die van andere technologiebedrijven. Echter ziet zij regulering wel als een absolute must om verder te kunnen bouwen op de befaamde blockchaintechnologie.

Beam

De cryptovaluta Beam kende tot nu toe een hoogste koers van 3,15 dollar. Sinds 18 januari is de cryptomunt terug te vinden op Coinmarketcap. Op het moment koerst de cryptovaluta op de 1,25 dollar en lijkt het vooralsnog weinig te profiteren van het nieuws aangaande investering door Recruit.

Bronnen: Forbes, Recruit

Foto: YouTube still

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Bitcoin CFD’s handelen? Plus500 biedt een scala aan mogelijkheden

Redactie

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder