SEC stelt opnieuw Bitcoin ETFs uit
Nieuwsberichten » SEC-commissaris: goedkeuring bitcoin ETF in de maak

SEC-commissaris: goedkeuring bitcoin ETF in de maak

Het is geen kwestie óf er een bitcoin ETF komt, het is een kwestie wanneer. Tenminste, als we SEC-commissaris Hester Peirce, ook wel bekend als ‘Crypto Mom’ moeten geloven. De Amerikaanse toezichthouder laat steeds meer mistflarden optrekken rondom de goedkeuring van bitcoinfondsen. Peirce is naar eigen zeggen “hoopvol” over een goede afloop. Het is wel de vraag hoe zwaar we de woorden van haar moeten wegen. Ze is namelijk eerder teruggefloten door haar SEC-collega’s.

Wetgeving voor tokens

In een toespraak aan de University of Missouri School of Law ging Hester Peirce in op wet – en regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies en utility tokens. Ze verklapt dat de SEC bezig is met “aanvullende begeleiding” om projecten te helpen bepalen “of hun ICO onder de effectenwetgeving vallen.”

Peirce staat bekend als een voorstander van blockchain en bitcoin. Ze bood eerder enkele vooruitstrevende ideeën over digitale assets en hoe ze de economie ten goede kunnen komen. Haar standpunten wijken grotendeels af van haar collega-commissarissen over Bitcoin ETF.

Nauw verbonden met de vraag of tokens effecten zijn, is de vraag hoe de platforms die de tokens aanbieden worden gereguleerd. De SEC gaat zich de komende maanden verder verdiepen in de technologie van deze platform. Denk bijvoorbeeld aan de DX Exchange in Estland, die tokens gaat aanbieden van Amerikaanse techaandelen.

Howey test

De ‘Howey-test’ is een test die (in 1933!) is opgesteld door de Hoge Gerechtshof in Amerika. Op basis van een aantal criteria wordt bepaald of transacties kwalificeren als een zogenoemde ‘investment contract’. Als dat het geval is, worden die contracten als effecten beschouwd.

Hoewel de Howey-test over het algemeen duidelijkheid verschaft, is er een ‘noodzaak om voorzichtig te zijn. De toepassing van de Howey-test kan ook “te breed” zijn, voegt de commissaris toe. Ze gaf geen idee over wanneer de begeleiding zou kunnen worden uitgegeven.

Meer bitcoin ETF bij Bitcoin Magazine NL?

 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder