Tim Draper: Over vijf jaar betaalt iedereen met crypto
Nieuwsberichten » Tim Draper: “Over vijf jaar betaalt iedereen met bitcoin of andere crypto”

Tim Draper: “Over vijf jaar betaalt iedereen met bitcoin of andere crypto”

Tim Draper voorspelt dat iedereen over vijf jaar met bitcoin of andere crypto betaalt en alleen criminelen  nog cash geld gebruiken. De bekende miljardair en Bitcoin-bull gaf in een interview met FOXBusiness aan dat hij veel verwacht van het Lightning Network en dat adoptie daarmee om de hoek is. De komst van JPM Coin is volgens hem geen bedreiging maar zelfs goed nieuws voor de crypto industrie.

  bitcoin meester  

Bitcoin adoptie over twee tot vijf jaar

Over twee jaar moet het al mogelijk zijn om overal koffie te kopen met crypto. En over vijf jaar lacht de barista je zelfs uit als je dan nog je koffie met cash geld probeert af te rekenen. Iedereen gebruikt op dat moment crypto om te betalen. Alleen criminelen hebben dan nog interesse in cash om daarmee ontraceerbaar te blijven, aldus Draper. Hij voorziet dat het Lightning Network een grote rol gaat spelen om Bitcoin op te schalen voor massa adoptie. Met het Lightning Network is het namelijk mogelijk om razendsnel betalingen te doen voor ontzettend lage kosten waardoor nieuwe toepassingen mogelijk zijn.

“The criminals will still want to operate with cash, because they catch everybody who is trying to use Bitcoin.” – Tim Draper, interview met FOXBusiness

Veiliger dan banken

Draper wijst daarnaast op de veiligheid van de blockchain van de grootste cryptomunt. Hij zegt meer vertrouwen te hebben in de veiligheid van deze blockchain dan dat van banken. Banken worden volgens hem namelijk dagelijks aangevallen en spelen vaak een kat en muis spelletje met hackers, en niet altijd succesvol. BTC is daarentegen nog nooit gehackt. Voor Draper is dat genoeg reden om een groot deel van zijn welvaart in BTC op te slaan. Hoe veel precies? “A lot”, aldus Draper.

JPM Coin

Tim Draper maakte de opmerkingen tijdens een interview met de Amerikaanse nieuwszender FOXBusiness. Daarin reageerde hij op het nieuws omtrent JP Morgan’s JPM Coin. Hij vertelde tegen de nieuwszender dat JPM Coin geen bedreiging is voor Bitcoin, net zoals andere pogingen om Bitcoin van de troon te stoten. Volgens hem zijn dergelijke Bitcoin-imitaties weinig succesvol, maar dragen ze wel bij tot de algehele interesse in Bitcoin. JPM Coin is volgens hem daarom goed nieuws voor de gehele crypto industrie.

“Not many bitcoin knock offs have worked particularly well, but they all add to the interest in bitcoin,” – Tim Draper, interview met FOXBusiness

Tim Draper en Bitcoin

Draper is al lange tijd een grote fan van Bitcoin. Toen de illegale markplaats op het darknet The Silk Road werd opgerold en de geconfisqueerde bitcoins in 2014 werden geveild kocht Draper bijna 30.000 stuks. Dat vertegenwoordigt met de huidige koers een marktwaarde van zo’n $115 miljoen dollar. Draper voorspelde toen dat Bitcoin binnen drie jaar $10,000 waard zou worden. Dat was voor velen destijds ondenkbaar maar in 2017 kreeg hij toch gelijk en werd zijn voorspelling zelfs ruim overtroffen. Een half jaar geleden deed Draper opnieuw een voorspelling, namelijk dat Bitcoin in 2022 zo’n $250.000 waard zal zijn.

Eerdere voorspellingen

Eerdere voorspellingen van Draper hebben bij hem zeker geen windeieren gelegd. Hij was onder andere vroege investeerder in tech-bedrijven zoals Tesla, Hotmail en Skype. De impact van Bitcoin op de wereld zal volgens Draper echter veel groter zijn dan al zijn eerdere investeringen in het vroege internet bij elkaar.  Ook Ethereum en Tezos zijn blockchains die zijn aandacht hebben weten te trekken, maar BTC is vooralsnog wel zijn favoriet.

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Telegram lanceert Open Network (TON) en token (Gram) nog in 2019

Wessel Simons

Tone Vays: ‘Bitcoin (BTC) dipt terug naar 4.000 dollar’

Wessel Simons

Maakt bitcoin (BTC) koers zich op voor nieuwe stijging richting $8.400?

Wessel Simons
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.