amazon ripple xrp crypto alert
ripple » Amazon sluit deal met WorldPay, integratie Ripple (XRP) stap dichterbij

Amazon sluit deal met WorldPay, integratie Ripple (XRP) stap dichterbij

Crypto alert – De grote Amerikaanse online retailer Amazon gaat een samenwerking aan met betalingsverwerkingsbedrijf WorldPay. Amazon Pay wordt een van vele bedrijven die zich bij WorldPay hebben aangesloten. Ripple (XRP) enthousiastelingen zien het als een stap voorwaarts. WorldPay ging immers eerder al een samenwerking aan met Ripple.

Wereldleider in betalingen

Amazon Pay is niet alleen een populaire betaalmethode op het toonaangevende e-commerce platform, maar het wordt ook veel gebruikt buiten de Amazon website. De samenwerking zorgt ervoor dat WorldPay het eerste bedrijf is dat Amazon Pay volledig integreert.

Volgens Patrick Gauthier, vicepresident van Amazon Pay, is de samenwerking met WorldPay een serieuze stap om Amazon Pay nog breder beschikbaar te maken. Het bedrijf heeft de intentie om wereldleider te worden. Niet alleen op het gebied van online retail, maar ook op het gebied van betalingen.

Gauthier: “We started to really think about how [we] not only simplify integration and onboarding. But [how to] better manage operations on an ongoing basis. We decided the best solution for us was to integrate with a large merchant acquirer. That simplifies a lot of the day-to-day issues around settlement, reconciliation, reporting and dispute management.”

Ripple fans enthousiast

Ripple fans zijn bijzonder te spreken over de samenwerking. Zij verwachten dat hiermee het gebruik van Ripple door Amazon een stukje dichterbij is gekomen.

Dit omdat WorldPay onlangs werd overgenomen door het Amerikaanse fintechbedrijf Fidelity National Information Services (FIS) voor 43 miljard dollar. FIS is tevens een partner van Ripple.

Aangezien FIS al met Ripple samenwerkte nog voor de overname van WorldPay verwachten de fans dat het een indirecte stap betreft in implementatie van het Ripple-protocol door Amazon.

Bovendien heeft Amazon al eerder samengewerkt met Axis, een Indiase bank die gebruik maakt van het Ripple-netwerk.

Volgens Coinspeaker werken Amazon en Axis samen om de functionaliteit van een nieuwe betaalapp voor de aankoop van producten op Amazon te waarborgen. Hierbij wordt toevallig ook Ripple’s cryptovaluta XRP gebruikt.

Niet heel vreemd dus dat Ripple fans enthousiast zijn over de samenwerking. Ripple timmert sowieso hard aan de weg om zoveel mogelijk tractie te krijgen, hoewel nog moet worden bezien of haar cryptovaluta XRP überhaupt nodig blijkt te zijn in transacties.

Arrington XRP Capital

In ander XRP-gerelateerd nieuws heeft Arrington XRP Capital, een fonds gelanceerd door TechCrunch oprichter Michael Arrington, zijn financieringsdoel van 100 miljoen dollar overtroffen. Dit nadat het in december een investering van 30 miljoen dollar ontving van een van haar “limited partners”.

Met de toevloed aan investeringen weet Arrington XRP Capital zich nu in een bijzondere positie te bevinden. Daarom heeft het ByteSize Capital, een Australisch blockchainfonds, overgenomen. Oprichters Ninor en Ninos Mansor hebben zich daarbij als partners aangesloten bij Arrington XRP Capital.

Bronnen: Invest in Blockchain, Arrington XRP Capital

Foto: Flickr / Canonicalized

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple ‘dumpte’ $533 miljoen XRP in 2018, koers hapert in 2019

Wessel Simons

Bitcoin en Libra van Facebook breken cryptodebat open in Amerika

Job Nijsen

IMF: traditioneel geld mogelijk vervangen door CBDC’s en stablecoins

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder