Amazon sluit deal met WorldPay, integratie Ripple (XRP) stap dichterbij

Crypto alert – De grote Amerikaanse online retailer Amazon gaat een samenwerking aan met betalingsverwerkingsbedrijf WorldPay. Amazon Pay wordt een van vele bedrijven die zich bij WorldPay hebben aangesloten. Ripple (XRP) enthousiastelingen zien het als een stap voorwaarts. WorldPay ging immers eerder al een samenwerking aan met Ripple.

Wereldleider in betalingen

Amazon Pay is niet alleen een populaire betaalmethode op het toonaangevende e-commerce platform, maar het wordt ook veel gebruikt buiten de Amazon website. De samenwerking zorgt ervoor dat WorldPay het eerste bedrijf is dat Amazon Pay volledig integreert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Patrick Gauthier, vicepresident van Amazon Pay, is de samenwerking met WorldPay een serieuze stap om Amazon Pay nog breder beschikbaar te maken. Het bedrijf heeft de intentie om wereldleider te worden. Niet alleen op het gebied van online retail, maar ook op het gebied van betalingen.

Gauthier: “We started to really think about how [we] not only simplify integration and onboarding. But [how to] better manage operations on an ongoing basis. We decided the best solution for us was to integrate with a large merchant acquirer. That simplifies a lot of the day-to-day issues around settlement, reconciliation, reporting and dispute management.”

Ripple fans enthousiast

Ripple fans zijn bijzonder te spreken over de samenwerking. Zij verwachten dat hiermee het gebruik van Ripple door Amazon een stukje dichterbij is gekomen.

Dit omdat WorldPay onlangs werd overgenomen door het Amerikaanse fintechbedrijf Fidelity National Information Services (FIS) voor 43 miljard dollar. FIS is tevens een partner van Ripple.

Aangezien FIS al met Ripple samenwerkte nog voor de overname van WorldPay verwachten de fans dat het een indirecte stap betreft in implementatie van het Ripple-protocol door Amazon.

Bovendien heeft Amazon al eerder samengewerkt met Axis, een Indiase bank die gebruik maakt van het Ripple-netwerk.

Volgens Coinspeaker werken Amazon en Axis samen om de functionaliteit van een nieuwe betaalapp voor de aankoop van producten op Amazon te waarborgen. Hierbij wordt toevallig ook Ripple’s cryptovaluta XRP gebruikt.

Niet heel vreemd dus dat Ripple fans enthousiast zijn over de samenwerking. Ripple timmert sowieso hard aan de weg om zoveel mogelijk tractie te krijgen, hoewel nog moet worden bezien of haar cryptovaluta XRP überhaupt nodig blijkt te zijn in transacties.

Arrington XRP Capital

In ander XRP-gerelateerd nieuws heeft Arrington XRP Capital, een fonds gelanceerd door TechCrunch oprichter Michael Arrington, zijn financieringsdoel van 100 miljoen dollar overtroffen. Dit nadat het in december een investering van 30 miljoen dollar ontving van een van haar “limited partners”.

Met de toevloed aan investeringen weet Arrington XRP Capital zich nu in een bijzondere positie te bevinden. Daarom heeft het ByteSize Capital, een Australisch blockchainfonds, overgenomen. Oprichters Ninor en Ninos Mansor hebben zich daarbij als partners aangesloten bij Arrington XRP Capital.

Bronnen: Invest in Blockchain, Arrington XRP Capital

Foto: Flickr / Canonicalized

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer