biometrische data blockchaintechnologie douance Amerikaanse data
Nieuwsberichten » “Blockchaintechnologie helpt bij opslaan biometrische data”

“Blockchaintechnologie helpt bij opslaan biometrische data”

De Amerikaanse douane wil mogelijk blockchaintechnologie inzetten voor het opslaan van biometrische gegevens. Dat zegt Sikina Hasham, programmamanager bij de Amerikaanse douane US Customs and Border Protection. In een interview met David Post, de managing director van IBM Blockchain Ventures zei Hasham naar dat blockchain kan worden gebruikt voor biometrische gegevens. Dit kan potentieel zeer disruptief zijn voor de toeristische industrie bijvoorbeeld.

Een gebied dat goed werkt, is de gezichtsvergelijking en biometrische gegevens. We verifiëren welke persoon aan boord van een vliegtuig gaat. Als we meer gegevens hebben voor de verificatie van personen, is dat een positief teken.

Blockchaintechnologie vs traditionele database

Het aanpakken van het veiligheidsprobleem blijft het primaire doel. Maar het vergemakkelijken van reizen over de grens is ook belangrijk. De projectmanager vertelt dat er al op vele manieren gebruik wordt gemaakt van de technologie. Maar dat dit de “eerste” use case in de reissector zal zijn.

Hasjem geeft toe dat er nog steeds veel te ontdekken valt. Ze merkt op dat de overheid blockchaintechnologie in plaats van de traditionele database voor beveiligingsaspecten wilt inzetten.

We zijn nog steeds aan het uitzoeken hoe technologiepartners ons kunnen helpen om een beter beeld te krijgen. Van blockchain tot privacy en gedecentraliseerde informatie. Dit zijn enkele van de uitdagingen waarvoor we als overheidsorganisatie een wettelijke verplichting hebben om dit te beschermen.

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Verenigd Koninkrijk reguleert bitcoin (BTC) onder anti-witwasregels

Wessel Simons

Uitspraken Trump positief voor BTC | BITCOIN flink omlaag | Shell investeert in blockchainstartup

Fomoflash

Shell investeert in blockchainstartup LO3

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder