crypto update bitcoin koers miningbedrijf Bitmain zet 200.000 ASICs in
Data en Analyse » Technische analyse » Bitcoin daalt ruim 4%, beursgang miningbedrijf Bitmain van de baan

Bitcoin daalt ruim 4%, beursgang miningbedrijf Bitmain van de baan

Crypto update 11.15 uur – Op deze dinsdagochtend staan de meeste borden op rood. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 4,5% gedaald. Op moment van schrijven is de koers 3.869 dollar. Ten opzichte van de alltime high is de grootste cryptomunt nog steeds 80% minder waard.
Onder de altcoins opvallende dalers als NEO en Qtum, die respectievelijk 2% en 5% dalen. Everex doet met een plus van 18% erg goede zaken de afgelopen 24 uur.

Lees ook: Honderden bitcoins afkomstig van darkweb verkocht voor €640.000

  bitcoin meester  

Beursgang Bitmain definitief van de baan

De beursgang van Bitmain is zo goed als van de baan. De officiële indieningsdatum voor een “IPO” bij de Hongkong Stock Exchange verloopt vandaag (26 maart 2019). In september 2018 werd de aanvraag ingediend, maar het Chinese miningbedrijf had veel tegenslag. Door het inzakken van de bitcoinprijs werd het minder aantrekkelijk om te gaan minen.

Het concern draaide in kwartaal drie van 2018 ruim 440 miljoen euro verlies. Onlangs werd bekend dat Bitmain weer zelf cryptocurrencies gaat minen in plaats van de apparatuur te verkopen.

Bitcoin (BTC): “Support bij 3.930 dollar”

Stef den Tuinder, analist bij traderscollectief Altcoinbase doet de volgende analyse:

Bitcoin is uit de trendline gebroken naar beneden toe. Het blijft zeer onzeker wat de koers gaat doen. Momenteel hebben we de 3.860 dollar aangetikt. Dat is een zwak support, waarvan de kans groot is dat we daar doorheen zakken. Maar als we terug naar boven “bouncen”, is er bij 3.980 behoorlijke weerstand voor bitcoin.

Het is afwachten welke richting we opgaan, want de bearflag lijkt uitgespeeld. Uitgaande van de koersindicator RSI op de 4 uursgrafiek, dan zit deze onder de 30. Een indicatie dat we “oversold” zijn.

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Cryptonieuws

crypto kopen 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Lightning Mobile App is live. Vliegensvlug betalen met bitcoin (BTC)?

Robin Heester

Winklevoss-tweeling vindt Bitcoin prijs laag: ‘BTC is goedkoop tot het goud inhaalt’

Redactie

Bitcoin handelsplaats op de grens helpt Venezolaanse vluchtelingen

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.