crypto update bitcoin koers miningbedrijf Bitmain zet 200.000 ASICs in

Bitcoin daalt ruim 4%, beursgang miningbedrijf Bitmain van de baan

Crypto update 11.15 uur – Op deze dinsdagochtend staan de meeste borden op rood. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 4,5% gedaald. Op moment van schrijven is de koers 3.869 dollar. Ten opzichte van de alltime high is de grootste cryptomunt nog steeds 80% minder waard.
Onder de altcoins opvallende dalers als NEO en Qtum, die respectievelijk 2% en 5% dalen. Everex doet met een plus van 18% erg goede zaken de afgelopen 24 uur.

Lees ook: Honderden bitcoins afkomstig van darkweb verkocht voor €640.000

Beursgang Bitmain definitief van de baan

De beursgang van Bitmain is zo goed als van de baan. De officiële indieningsdatum voor een “IPO” bij de Hongkong Stock Exchange verloopt vandaag (26 maart 2019). In september 2018 werd de aanvraag ingediend, maar het Chinese miningbedrijf had veel tegenslag. Door het inzakken van de bitcoinprijs werd het minder aantrekkelijk om te gaan minen.

Het concern draaide in kwartaal drie van 2018 ruim 440 miljoen euro verlies. Onlangs werd bekend dat Bitmain weer zelf cryptocurrencies gaat minen in plaats van de apparatuur te verkopen.

Bitcoin (BTC): “Support bij 3.930 dollar”

Stef den Tuinder, analist bij traderscollectief Altcoinbase doet de volgende analyse:

Bitcoin is uit de trendline gebroken naar beneden toe. Het blijft zeer onzeker wat de koers gaat doen. Momenteel hebben we de 3.860 dollar aangetikt. Dat is een zwak support, waarvan de kans groot is dat we daar doorheen zakken. Maar als we terug naar boven “bouncen”, is er bij 3.980 behoorlijke weerstand voor bitcoin.

Het is afwachten welke richting we opgaan, want de bearflag lijkt uitgespeeld. Uitgaande van de koersindicator RSI op de 4 uursgrafiek, dan zit deze onder de 30. Een indicatie dat we “oversold” zijn.

bitcoin meester

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Cryptonieuws

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!