crypto update bitcoin koers miningbedrijf Bitmain zet 200.000 ASICs in

Bitmain activeert 200.000 nieuwe ASICs om naar crypto te minen

Crypto alert – Mining gigant Bitmain zet binnenkort 200.000 ASIC miners uit eigen voorraad in om naar cryptovaluta te minen, zo rapporteert Coindesk. De fabrikant hoopt in de zomer vanwege meer regenval te profiteren van een lage energieprijs bij Chinese waterkrachtcentrales. Het zou voor Bitmain winstgevender zijn om naar cryptovaluta te minen dan om te proberen de miningapparatuur te verkopen.

Bitmain’s 200.000 ASICs

’s Werelds grootste fabrikant van miningapparatuur Bitmain is van plan binnenkort op grote schaal ASIC miners in te zetten om naar cryptovaluta te minen. Hoewel Bitmain vooral hardware producent is heeft het vanwege de ineengestorte markt moeite om van de overtollige voorraden af te komen. Bitmain verkeert om die reden al enige tijd in zwaar weer.

Daarom is Bitmain nu van plan de apparatuur zelf in te zetten in plaats van te verkopen. Volgens een bron van Coindesk wil Bitmain in totaal 200.000 ASICs inzetten, met een verkoopwaarde van ruim $80 miljoen dollar.

Waterkrachtcentrales

De ASICs worden bij waterkrachtcentrales geplaatst waar in de zomer een lage energieprijs geldt vanwege extra regenval. Hierdoor is de winstmarge bij het minen naar cryptovaluta hoger dan normaal.

De firma is op dit moment al in onderhandeling met diverse energiecentrales en miningfarms om gunstige tarieven te verkrijgen. Volgens Coindesk kan de inzet van 200.000 ASICs Het Chinese concern zo’n $8 miljoen dollar winst per maand opleveren.

3 EH/s Rekenkracht

Het is nog onbekend of Bitmain met de 200.000 ASICs van plan is te minen naar Bitcoin of een andere cryptovaluta. De uitverkoren blockchains zullen er echter flink van profiteren. De extra miners vertegenwoordigen immers een flinke rekenkracht.

Als Bitmain een ouder model inzet, bijvoorbeeld de Antminer S9, zijn 200.000 ASICs goed voor ongeveer 3 Exahashes aan rekenkracht. Dat is ongeveer 5% van de totale rekenkracht die de Bitcoin blockchain op dit moment bezit. Deze schatting is aan de lage kant, omdat Bitmain waarschijnlijk niet alleen oude modellen inzet.

Bitmain heeft volgens een analyse van Coindesk op dit moment ook al zo’n 3,6% van de totale rekenkracht van de Bitcoin blockchain in handen.

Gedurfde stap

Het is een verrassende en gedurfde stap voor het noodlijdende Chinese bedrijf. Bitmain wist zich in de loop der jaren te ontplooien als marktleider onder fabrikanten voor miningapparatuur. Na het ineenstorten van de cryptomarkt kwam Bitmain echter in zwaar weer terecht.

Bitmain was in 2018 regelmatig in het nieuws vanwege de vele tegenslagen. Die varieerden van teleurstellende cijfers tot aan rechtszaken en uiteindelijk zelfs het opstappen van de twee CEO’s Jihan Wu en Micree Zhan Ketuan. Ontslagrondes vonden plaats en het kantoor in Amsterdam werd gesloten. Ook de beursgang die Bitmain al een jaar van plan is komt niet echt van de grond.

De stap om overtollige voorraden zelf in gebruik te nemen lijkt een eerste poging om het tij te doen keren. De tijd zal leren of het een strategische meesterzet is, of een wanhopige sprong van een kat in het nauw.

Sichuan

Bitmain is niet de enige die deze zomer van de lage energieprijs wil profiteren om naar cryptovaluta te minen. Volgens Bitcoin.com is er in de Chinese provincie Sichuan momenteel een grote influx aan nieuwe miners. Behalve lage energiekosten profiteren zij ook van de bodemprijzen die momenteel voor (tweedehands) miningapparatuur gelden.

Verandering op komst?

Het heeft er alle schijn naar dat de gezamenlijke rekenkracht van alle cryptovaluta’s er de komende maanden flink op vooruit gaat. Dat gaat gepaard met een hogere mate van veiligheid op de blockchain.

Deze ontwikkelingen worden door sommigen gezien als een indicator dat de markt aan het veranderen is. Of dat ook zal leiden tot hogere prijzen en een crypto-zomer valt natuurlijk nog te bezien.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!