blockchains internet cosmos verkokering traag schaalbaar
Nieuwsberichten » Altcoin » Cosmos, “internet van blockchains”, wil einde maken aan verkokering

Cosmos, “internet van blockchains”, wil einde maken aan verkokering

Traag, niet schaalbaar en verkokerd, dat zijn de huidige publieke blockchains. Cosmos, het langverwachte blockchainproject, is live gegaan. Cosmos wil data-uitwisseling en verificatie tússen publieke blockchains mogelijk maken. In 2016 wist het project 16 miljoen dollar met haar ICO binnen te halen.

  bitcoin meester  

Cosmos, “internet van blockchains”

Na twee jaar van onderzoek en ontwikkeling is het langverwachte blockchainproject gelanceerd.  Achter het bedrijf zit het bedrijf Tendermint Inc. Men werkt aan een set van ontwikkelaarstools, waaronder een software developer kit (SDK). Daarmee kunnen andere bedrijven of projecten het Cosmos-product gebruiken. Een bekende case is cryptobeurs Binance. Ze gebruiken Cosmos voor hun non-custodian exchange.

Coördinatoren

Het is nog onduidelijk welke blockchains nu precies in het Cosmos ecosysteem gaan deelnemen. Het project heeft circa 70 coördinatoren (validators) aangewezen die de kwaliteit van het blockchainnetwerk bewaken en bepalen wie er aan het netwerk mag deelnemen. Geheel “permissionless” is Cosmos daarmee niet.

 

Het uitwisselen van data tússen blockchain is naast schaalbaarheid één van de grootste uitdagingen van de huidige publieke blockchains zoals ethereum en EOS.

Bron: The Block Crypto

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Telegram lanceert Open Network (TON) en token (Gram) nog in 2019

Wessel Simons

BITCOIN $8.100 !!! | Facebook een eigen cryptomunt? | Vrijdagborrel met Fomo

Fomoflash

Dash update: InstandSend en het netwerk is ‘bijna immuun’ voor 51% aanvallen

Marvin Kroon
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.