Image default
Altcoins Nieuwsberichten

Cosmos, “internet van blockchains”, wil einde maken aan verkokering

bitcoin

Traag, niet schaalbaar en verkokerd, dat zijn de huidige publieke blockchains. Cosmos, het langverwachte blockchainproject, is live gegaan. Cosmos wil data-uitwisseling en verificatie tússen publieke blockchains mogelijk maken. In 2016 wist het project 16 miljoen dollar met haar ICO binnen te halen.

  bitcoin meester  

Cosmos, “internet van blockchains”

Na twee jaar van onderzoek en ontwikkeling is het langverwachte blockchainproject gelanceerd.  Achter het bedrijf zit het bedrijf Tendermint Inc. Men werkt aan een set van ontwikkelaarstools, waaronder een software developer kit (SDK). Daarmee kunnen andere bedrijven of projecten het Cosmos-product gebruiken. Een bekende case is cryptobeurs Binance. Ze gebruiken Cosmos voor hun non-custodian exchange.

efin
blockport

Coördinatoren

Het is nog onduidelijk welke blockchains nu precies in het Cosmos ecosysteem gaan deelnemen. Het project heeft circa 70 coördinatoren (validators) aangewezen die de kwaliteit van het blockchainnetwerk bewaken en bepalen wie er aan het netwerk mag deelnemen. Geheel “permissionless” is Cosmos daarmee niet.

 

Het uitwisselen van data tússen blockchain is naast schaalbaarheid één van de grootste uitdagingen van de huidige publieke blockchains zoals ethereum en EOS.

Bron: The Block Crypto

crypto kopen 

Mis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com