Brendan Blumer & Daniel Larimer: Opschalen Bitcoin kan via EOS
Data en Analyse » Technische analyse » “Bitcoin stijgt door mits volume hoog blijft”, EOS plust 15%

“Bitcoin stijgt door mits volume hoog blijft”, EOS plust 15%

Crypto update 9.00 uur – De koers van bitcoin (BTC) stijgt vooralsnog door naar 3.869 dollar, een plus van 3 procent. Op de borden van de top 20 staat veel groen: Ethereum (+7,5%), EOS (14,7%) en Litecoin (14,9%). Centrale vraag is of bitcoin als trekker van de markt de 4.000 dollargrens gaat uittesten, nu de 3.850 dollargrens gebroken is.  Analisten zijn op de korte termijn gematigd positief en zien niveaus van 4.000 tot 4.200 dollar naderen.

Nieuws van de Dag: Starbucks

The Block Crypto brak gister het nieuws dat Starbucks bitcoin gaat accepteren als betaalmiddel in haar 28.000 koffiewinkels. Starbucks heeft namelijk een minderheidsaandeel verworven in het bitcoin futuresplatform Bakkt. Eerder dit jaar werd bekend dat o.a Microsoft en de Boston Consulting Group circa 180 miljoen dollar in het platform steken. Het platform moet het voor institutionele partijen laagdrempeliger maken om cryptocurrencies te investeren, inclusief een custodiandienst om de crypto in te beheren. Starbucks zou in de VS nu ook software van Bakkt gaan gebruiken om bitcoinbetalingen moeten te maken.
Dat ligt genuanceerder blijkt uit berichtgeving van The Next Web. Het zou gaan om derde partijen zoals betaalproviders waarmee klanten cryptocurrencies in fiat geld kunnen omwisselen. Dit zegt een woordvoerder van Starbucks:

Our role as the flagship retailer for Bakkt is to consult and develop applications for customers to convert their digital assets into US dollars, which can then be used in our stores. We anticipate that a range of cryptocurrencies will gain traction with customers and, through our work with Bakkt, we will be uniquely positioned to constantly consider and offer customers new and unique ways to pay seamlessly, at Starbucks. As we continue to move forward with this work, we anticipate we’ll have more to share in the coming months.

  bitcoin meester  

Bitcoin (BTC) koers

Wat kunnen we van de koers van bitcoin verwachten? Analist Stefan den Tuinder van Altcoinbase

“Bitcoin heeft een kleine stijging doormaakt van 4% na het doorbreken van de “200 exponential moving average”op het vieruurs tijdsframe. Wellicht dat we vandaag of morgen nog een kleine opleving gaan krijgen richting 3.900 tot 4.000 dollar. Maar hou ook rekening met beleggers die bitcoin kunnen gaan dumpen na deze stijging. Wij houden nog steeds rekening met een daling terug naar de 3.500 zodra de 4.000 dollar bereikt is.

“Volume nu doorslaggevende factor”

Analist en crypto – forexhandelaar “Botje”, met een grote following op Tradingview, ziet een vergelijkbaar koerspatroon bij bitcoin én ethereum. Dat kan inhouden dat er eerst nog een opleving naar 4.000 dollar komt voordat er een daling volgt. Hij zegt in deze uitgebreide analyse dat een hoog handelsvolume de doorslaggevende factor is de komende dagen. Zodra het volume hoog blijft, is een niveau van 4.00 dollar binnen handbereik. Anders volgt een fikse correctie. 

Vergeet niet te stemmen op onze wekelijkse Altcoin poll! Kies uit Maker, ICON, QuarkChain, Waves en Basic Attention Token

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur? De koersen van de top 10 cryptocurrencies zijn als volgt:

Cryptonieuws

Bekijk de update van Prem!

 

crypto kopen 

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Bitcoin betaalprovider Square Crypto geeft BTCPay $100.000 donatie

Wessel Simons

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder