crypto bitcoin Japan treinkaartje JRI
Nieuwsberichten » In Japan reken je binnenkort je treinkaartje af met crypto zoals bitcoin

In Japan reken je binnenkort je treinkaartje af met crypto zoals bitcoin

Crypto alert – Japanse treinreizigers kunnen binnenkort hun treinkaartje afrekenen met verschillende cryptocurrencies zoals bitcoin. Initiatiefnemer cloud – en internetserviceprovider IIJ heeft deze plannen onthuld met de East Japan Railway Company (JR East). De joint venture stelt reizigers in staat om met cryptocurrencies te betalen voor treinkaartjes, stationswinkels en kiosken. JR East is één van de grootste treinoperators van Japan en runt zes van de 10 drukste stations van het land.

Crypto adoptie in Japan

De betrokken partijen ontvingen een exploitatievergunning voor haar DeCurret cryptocurrency exchange. IIJ verwacht dat JR East al in juni dit jaar betalingen in bitcoin kan accepteren.

And a Tokyo-based company named DeCurret has become the first of the year to receive a new operating permit from the FSA. DeCurret stated that it will begin trading in five cryptocurrencies beginning in April, and has begun opening accounts as of today.

Lees ook: Rakuten, de ‘Japanse Amazon’ rolt in april haar cryptobeurs uit

Suica-smartcard

IIJ en JR East willen klanten in staat stellen om in cryptocurrency te betalen via de Suica-smartcard. Feitelijk de gateway tussen de fiat – en cryptowereld. Er zijn nu ongeveer 75 miljoen Suica-kaarten in omloop waarmee er in 580.000 winkels in het hele land kan worden betaald.

IIJ werkt al enige tijd aan het betalingsplatform, maar heeft de uitrol moeten uitstellen om toestemming te krijgen van de Japanse financiële autoriteit Financial Services Agency.

Bron: Cryptonews

crypto kopen 

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder