blockchain rotterdam
Nieuwsberichten » Smart contracts deal tussen IBM en Maersk voor maritieme supplychain

Smart contracts deal tussen IBM en Maersk voor maritieme supplychain

Maersk en IBM hebben samen TradeLens opgericht, ontwikkeld om blockchain en smart contracts toe te passen op de wereldwijde supplychain. Het doel is om informatie transparanter te delen en industriebrede innovatie aan te moedigen. Onder meer de Nederlandse douane en Ceva Logistics doen mee aan het initiatief.

  bitcoin meester  

Consortium

Als onderdeel van het TradeLens early adopter-programma, willen 94 organisaties deelnemen aan het platform. Het open source ecosysteem omvat momenteel meer dan 20 haven- en terminaloperators over de hele wereld, waaronder:

  • PSA Singapore
  • International Container Terminal Services Inc
  • Patrick Terminals, Modern Terminals in Hong Kong
  • Halifax
  • Rotterdam
  • Bilbao
  • PortConnect
  • PortBase
  • terminaloperators Holt Logistiek bij de haven van Philadelphia

Realtime data

Ze zijn lid geworden van het wereldwijde APM Terminals-netwerk bij het testen van de oplossing. Ongeveer 234 maritieme gateways doen mee aan het project. Daaronder zitten verladers, rederijen, expediteurs, haven- en terminalexploitanten, binnenlands vervoer en douaneautoriteiten. Wat zijn hun voordelen? Ze krijgen realtime toegang tot IoT- en sensorgegevens, variërend van temperatuurregeling tot containergewicht.

Smart contracts

Door middel van smart contracts kunnen verschillende partijen samenwerken bij internationale handel. Een module met de naam ClearWay, stelt importeurs / exporteurs, douane-expediteurs, douane en andere overheden in staat om samen te werken.

Interesse

De interesse in de martieme wereld moet nog wel op gang komen.

“Ik zal er geen doekjes om winden – we moeten de andere partijen op het platform krijgen. Zonder netwerk is er geen product, daar zijn we reëel in, aldus Marvin Erdly, hoofd TradeLens bij IBM Blockchain, tegen CoinDesk. “Dat Maersk als marktleider initiatiefnemer is, is zowel een voordeel als een nadeel.”
Er wordt gewerkt aan een industriebrede adviesraad om meer gelijkheid te creëren tussen de verschillende partijen die bij het platform betrokken zijn. Wordt vervolgd.

Meer weten over smart contracts?

Bronnen: Coindesk / TTM

 crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Telegram lanceert Open Network (TON) en token (Gram) nog in 2019

Wessel Simons

BITCOIN $8.100 !!! | Facebook een eigen cryptomunt? | Vrijdagborrel met Fomo

Fomoflash

Dash update: InstandSend en het netwerk is ‘bijna immuun’ voor 51% aanvallen

Marvin Kroon
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.